Blant alskens godsaker i de 12 enorme hallene smekkfulle av neste vinters stæsj, fins det også noen rariteter. Her er lista over de 10, mer eller mindre merkelige, produktene du ikke trenger å bry deg om til vinteren (trykk på bildene for større versjon):

10: Oppblåsbare truger. Trenger vi si mer? Ja, kanskje det: Truger er jo unødvendig for oss skifolk. Og ting som er oppblåsbart hører bensinstasjoner og barn til. Derfor er dette litt rare produktet nummer 10:

9: Truger også på 9. plass. Ikke miks ski og truger. Enten går du på ski med feller eller så går du på truger. Førstnevnte er best. Blandinga er horribel og derfor nummer 9 på lista:

8: Sparkesykkel er irriterende nok i seg selv, med motor enda verre. Og hva gjør denne greia på ei vintersportsmesse?

7: Det MÅ snart bli slutt på rare luer. Her er et eksempel med ei tunge hengende ut i panna, alternativt en slags elg:

6: Egentlig er det  vel lite som er så tøft som dette, men det er kanskje litt drøyt å bruke pengene sine på 3 meter Elan hoppski:

5: Jagerpilothjelm. Goggles har fungert i årevis, og det er det mange gode grunner til. Integrert visir funker ikke, selv om mange produsenter tror at skihjelmer skal se sånn ut:

4: Her er noe av det råeste som er å få kjøpt til høsten. Dynafits kompromissløse randostøvel på en halvkilo og bindingen som ikke funker til noe annet enn bare disse skoene, koster 20 000. Verdt å bruke penga på?

 3. Salomon BBR. Uffda, kan dere ikke bare gi opp dette Salomon?

 2. Disse merkelige skistøvlene påstås å være en revolusjon i skistøvelkomfort, muligens fordi de ikke har noen framside. Men det tror ikke vi, vi tror dette er ubrukelig skrot:

1. Sender/ mottaker uten søkefunksjon. Markedsføres som billig livsforsikring til ungene. For du skal jo selvsagt ta med kidsa i skredfarlig terreng? Søke kan de jo ikke likevel (sjekk diskusjonen første gang vi omtalte et lignende produkt her!):