Ny freeski-serie fra HEAD: Oblivion

HEAD Oblivion: Mer lekne enn noen gang

HEAD fremmer leken med ny skiserie og nytt freeski-team

Sist oppdatert 31. januar 2024 kl 15.59

Nytt norsk team

HEADs etablerte samarbeid med vinteridrettens verdenselite og omfattende eksponering i diverse konkurranser representerer et voksent og prestasjonsrettet selskap.

Med hjelp fra et nytt freeski-team og en oppdatert skiserie vil HEAD rette fokuset mot mer enn konkurranse og prestasjon. Bli kjent med HEAD Freeski og Oblivion-serien - der progresjon, kreativitet og lek er i fokus.

For å sitere teamkjører Nikolay Jenssen:

"Det nye teamet kan ses på som en meny fullspekket av smakfulle og spennende 5-stjerners retter blandet med nye kreative retter. Bestselgerne er Ulrik Samnøy, Sandra Eie og Vebjørn Gråberg, som allerede er en del av verdenseliten.

Videre har vi klassikerne Johan Berg og Petter Ulsletten som trollbinder med sin særegne stil. Til slutt finner du Kasper Arnesen, Nikolay Jenssen, Ole Olsen og Leon Benjaminsen - de mindre og kreative rettene som vokser i smak og popularitet."

Ny kost

Oblivion-serien er oppdatert med nye former og teknologi som gjør skiene mer lekne enn tidligere. I tillegg til oppdateringene har serien fått et par storebrødre: Oblivion 102 og 116. Dette er brede park- og pudderski utviklet i samarbeid med HEAD-proff og frikjøringsprofil Cole Richardson.

Spennet i team-kjørerenes ulike stiler gjenspeiles i Oblivion-seriens brede bruksområde.

Serien består av modeller til enhver skikjører som verdsetter hang time, fart og flyt. Med varierende stivhet, rocker-profil og bredde er Oblivion-serien rigget for både lek og konkurranse i half pipe, big air, slopestyle og sløsj, samt dyp pudderkjøring i skog og fjell.

"Bestselgeren" Ulrik Samnøy og teamsjef Petter Ulsletten
"Bestselgeren" Ulrik Samnøy og teamsjef Petter Ulsletten
Oblivion 79

Oblivion 79 er seriens smaleste ski. Dette er en lettkjørt ski som takler alt du kaster på den. Park, piste og pipe på hard og myk snø - ingen problem. Denne skia garanterer glede for både nybegynnere og gamle ringrever.

Oblivion 79

Mål: 112 / 79 / 106

Lengder: 154 / 163 / 172 / 181

Radius: 19,1 meter i 172 cm

Vekt: 1830 gram i 172cm

Oblivion 84

Oblivion 84 er en solid og litt stivere ski enn de andre modellene i serien. Med rocker får du en responsiv og lett manøvrerbar ski i bakken, lufta og parken. Oblivion 84 har full trekjerne med sandwich-twintip-konstruksjon. Dette gjør skiene meget stabile på hardt føre og i dype landinger. Disse egenskapene gjør at den passer ypperlig som en forutsigbar lekeski for store elementer i høy fart.

"Dette er min go-to-ski for konkurranser. Det er en stabil og pålitelig ski som presterer når du trenger det." - Vebjørn Gråberg

Oblivion 84

Mål: 120 / 84 / 109

Lengder: 171 / 176 / 181

Radius: 19,0 meter i 176 cm

Vekt: 1855 gram i 176 cm

Oblivion 94

"Med disse kan du kose deg med butters hele dagen og leke i parken." - Sandra Eie

Oblivion 94 er bredere og mykere enn lillebroren, Oblivion 84. Med en ekstra centimeter under foten flyter den bedre i slush og løssnø. Dette er en ski som inviterer til morro og kreative jøglerier.

Sandwich-konstruksjon av treverk gir skia en jevn flex og stabilitet til for all slags kjøring. Skia holder fremdeles lav vekt og oppleves som meget lett og kvikk. HEADs dempesystem i tip, tail og under fot gjør at skien absorberer vibrasjoner som forekommer under inspirert og nådeløs skikjøring.

"Oblivion 94 er min desiderte favoritt, fordi jeg er fan av en bredere, mykere og leken ski. Disse skiene har jeg brukt på mine beste og feteste dager i bakken. Oblivion 94 blir med på de større triksene, men også de mindre og kreative." - Nikolay Jenssen

Oblivion 94

Mål: 128 / 94 / 118

Lengder: 163 / 170 / 177 / 184 

Radius: 22,8 meter i 184 cm

Vekt: 1873 gram i 184

Oblivion 102

HEAD fikk tilbakemeldinger fra utøverne om at de ønsket en bredere ski for allround kjøring i park og pudder. Oblivion 102 ble løsningen - en allsidig ski med 102 mm under foten. Skien er mykere og har en kortere svingradius enn de andre skiene i serien, men er fremdeles stabil i høy fart og et solid verktøy utenfor løypene.

"Oblivion 102 er den skien jeg bruker aller mest. Skikkelig all terrain vehicle som funker bra til alt fra park og groomers til lettere puddersnø." - Johan Berg

Kjernekonstruksjonen blander poppel og resirkulerte plastflasker. Det er ikke uvanlig å bruke plast i ski, men klimabevisste HEAD skiller seg ut med stringere av gamle plastflasker. Plaststringerne legges vertikalt inn i poppelkjernen og gjør skien lettere med en mildere miljøpåvirkning. Vinn vinn.

Oblivion 102

Mål: 135 / 102 / 125 

Lengder: 173 / 181 / 189

Radius: 22,8 meter i 181 cm

Vekt: 1788 gram i 181 cm

Oblivion 116

"Oblivion 116 er skien med det feteste designet." - Nikolay Jenssen 

Det er ikke bare designet som er fett med Oblivion 116. Skien har utviklet i samarbeid med HEAD-kjører, Cole Richardson. Med seriens bredeste plattform på 116 mm under foten, progressiv rocker og tupp i begge ender er dette skien for kompromissløse pudderhunder.

Cole har vært sentralt i utviklingen av Oblivion 116
FOTO: Flo Gassner
Cole har vært sentralt i utviklingen av Oblivion 116

Oblivion 116 er en lett håndterbar, men stabil ski som flyter godt i dyp snø. Også denne modellen har kjerne av poppeltre og resirkulerte plastflasker. Skiene er ideelle for lekne skikjørere som jakter myk snø utenfor løypene. Bratte fjellsider, ville putelinjer og partylaps i sørpesløsj - bring it on.

"En leken, men stabil pudderski som flyter godt og inviterer til å lande switch i puddern!" - Johan Berg

Oblivion 116

Mål: 142 / 117 / 132

Lengder: 181 / 189

Radius: 30,8 meter i 189 cm

Vekt: 1998 gram i 189 cm

Mesterplan

Freeski-profil og teamsjef Petter Ulsletten forklarer:

«Ski mye mer enn bare konkurranse. Sosiale medier gir muligheter for å skape en karriere uten å ta del i konkurranser».

Det nye HEAD-teamet består av en gjeng unike skikjørere med egne særpreg og visjoner for skisporten. Kanskje representerer teamet de nesten uendelige mulighetene som kommer med snø og ski. Noen kjører pudder når andre kjører park. Filming blir prioritert foran konkurranser og omvendt.

HEAD minner oss på at skikjøring alltid skal handle om lek. Med et bredt spekter av kjørestiler, kreativitet og talent blir det spennende å se hva gjengen i HEAD Freeski koker sammen. Måtte leken for alltid være sentral for enhver skikjører med kjærlighet for hopp, skrens og baklengskjøring.

Dette er annonsørinnhold, laget av kommersiell avdeling i Fri Flyt for annonsør. Journalistene og redaksjonene i Fri Flyt har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Publisert 31. januar 2024 kl 15.56
Sist oppdatert 31. januar 2024 kl 15.59
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen