– Det var en kul konkurranse i går og veldig stas å vinne! Det har kommet en del snø i Verbier de siste dagene så det var fine forhold, tross litt hekteføre og ordentlig hull i landingene der mange hoppa. Det var mange bra tomahawks å se på. Jeg kjørte fjerde sist av alle, men klarte å velge meg en linje som det ikke så mange som hadde kjørt – tror det var lurt. Klarte å kjøre linja mi som planlagt med en dobbeldropp i toppen og et annet dropp lenger nede, forteller Ida fra Verbier.

Les mer om Ida Gunleiksrud i Fri Flyt nummer 129!

Svenskene Irma Krantz Golinski og Sofie Gidlund tok andre- og tredjeplassen. Marte Tveten var den eneste andre norske kjøreren i dameklassen, og hun endte på 11. plass.

I herreklassen ble oppdalingen Stinius Hoseth Skjøtskift – som vant norgescupen sammenlagt i fjor – beste nordmann. Han ble nummer 17.

– Jeg gikk litt for hardt ut på den siste klippa, så der ble det vanskelig å stå imot landinga. Jeg lover bedre resultat på de to neste, sier Stinius til Fri Flyt.

BESTE NORDMANN: Her er Stinius Hoseth Skjøtskift på vei inn til 17. plass i sin første Freeride World Qualifier (FWQ)-konkurranse i Verbier. Foto: Thomas Bekker

Lars Lesteberg tok 30. plassen, og Frikk Tore Kristiansen fra Vågå ble nummer 47. Sveitseren Alessandro Jossen vant foran franske Raphael Vouillamoz og svenske Måns Fors Källstrand.

Verbier Freeride Week fortsetter med to konkurranser til i løpet av den neste uka. Alle konkurransene har to stjerner i FWQ-sammendraget.

Se komplette resultatlister her!