– Vi har lenge sett på løsninger for å bytte til nedbrytbare plasttyper, men argumentet mot har vært at det de har vært veldig Co2-krevende i produksjonen, og dermed ikke bærekraftige. Vi har derfor i valget mellom to onder – plast vs høy Co2 – benyttet en oljebasert plast som kan resirkuleres og brennes uten å avgi farlige stoffer. Det nye nå er at det kommer nedbrytbar «bioplast« som er Co2-nøytral. Vi har derfor valgt å gå over til dette nå, sier daglig leder i Fri Flyt AS, Audun Holmøy Røhrt.

Fri Flyt nummer 130 e spå vei ut til bladkiosken og postkasser akkurat nå - les mer om bladet her!

Bladet pakkes inn i plast for å beskyttes under distribusjon og for at Fri Flyt skal kunne tilby vedlegg som produkt til annonsørene.

– Hvor stor miljøgevinst er det snakk om?

– Det blir nok et lite bidrag hvor vi reduserer vårt avtrykk både ved å redusere vår plastbruk og ved å bruke Co2-nøytral innpakning. Det koster oss en del mer foreløpig, men vi håper at prisene vil reduseres når volumet går opp og at vi kan inspirere leserne til å ta små grep selv, sier Holmøy Røhrt.

Fri Flyt og de andre magasinene i mediehuset har i mange år allerede satt krav til svanemerket trykkeri, og bedriften bruker klimanøytral distribusjon fra Bring til abonnenter.