– Et kjempeflott løp. Løypa, folkene og den majestetiske lofotnaturen var helt utrolig bra, sa Mathèo Jacquemoud fra Frankrike etter å ha gått først over målstreken i ekstremdistansen Lofoten Skimo 4000 (skimo = skimountaineering, journ. anm.).

Franskmannen vant på tiden 5 timer og 25 minutter. I dameklassen var Kristin Brandtsegg Lome fra Tromsø raskest med tiden 7 timer og 19 minutter.

Se masse bilder fra konkurransen i vakre Lofoten i galleriet under!

The Arctic Triple – Lofoten Skimo – som ble arrangert for andre gang i helga – består av to distanser. Den lange distansen er 32 kilometer og 4000 høydemeter. Den korte distansen er 12 kilometer og 1200 høydemeter. Årets konkurranse fikk både sol og vindstille vær, med deltakere som ikke sparer på superlativene.

– Lofoten er som skapt for skimo, sier franske Lèo Viret, som leverte konkurransens beste tid, med 1 time og 29 minutter på den korte distansen.

Kona hans, Chloè Guellerin, gikk av med seieren i dameklassen med sluttid på 2 timer og 31 minutter.

Klikk her for komplette resultater!

2018 er det andre året hvor alle løpene i The Arctic Triple arrangeres, og daglig leder i The Arctic Triple, Frank Hagen, er veldig fornøyd med gjennomføringen av Lofoten Skimo.

– Det er et privilegium å arrangere randonneløp i Lofoten, og med det været vi fikk lørdag kan det knapt bli bedre. Vi er mektig imponert over utøverne som har gjennomført løpet og det er veldig hyggelig med så gode tilbakemeldinger. Gjennom løpene ønsker vi å vise frem den fantastiske arenaen som Lofoten er og det har vi virkelig gjort i dag, sier han.

The Arctic Triple består totalt av tre ulike løp som går årlig i uke 11, 22 og 33. Først ute er Lofoten Skimo i uke 11. Deretter følger Lofoten Ultra-Trail i uke 22 og Lofoten Triathlon i uke 33.