OPDATERT KL 15.10: Ifølge NRK er mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, funnet. Det meldes ikke om at han er tatt av snøskred, selv om det er observert skred i området. Han ble funnet nær sommerruta på fjellet, som skal gå i bratt terreng som er krevende og utsatt på vinterføre. Politiets hypotese er at han har falt og omkommet.

Det kommer heller ikke fram av artikkelen om vedkommende gikk på ski eller på beina.

Annonse

............

Det var søndag morgen mannen i 40-årene forlot hjemmet sitt i Tromsø for å gå tur på Tromsdalstinden, et bynært fjell som er særlig populært for topptur. Tirsdag ble han meldt savnet, etter å ikke ha dukket opp på jobb på to dager.

Leteaksjonen starter tirsdag kveld, men ble avsluttet natt til onsdag i påvente av dagslys. Mannen, som er en utenlandsk statsborger, skal altså ha gått på tur til Tromsdalstinden, ifølge politiet.

Flere medier har dekket saken, blant annet NRK. Politiet leter nå blant annet etter en mann observert med hodelykt på fjellet på Snapchat.

– Vi ønsker at personen som gikk i fjellsiden på Tromsdalstinden melder seg for oss, så vi får sjekket ut denne opplysningen, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt Jørgen Ahlquist til NRK.

Tromsdalstinden er Tromsøs byfjell og et lett tilgjengelig og utrolig flott skibestigningsfjell, beskrives fjellet som. Det bynære fjellet er populært både på sommer og vinter. Det er uklart hvordan mannen har tatt seg til fjells.

Politiet har forøvrig funnet en sykkel ved foten av fjellet. Det skal ha gått flere skred på Tromsdalstinden. Søkene etter mannen foregår på østsiden av fjellet og på nordsiden der skredene har gått, ifølge NRK.

Det er faregrad 1 i Tromsø nå, med advarsel om følgende:

«Vær forsiktig i leområder som samler fokksnø. Husk at også små skred kan få store konsekvenser pga oppstikkende stein.»