Test av Hestra og Kombi skihansker

PRØVD: Vi har testa skihanskene til Kaj & Sverre mot hanskene til Jon & Reine.

Sist oppdatert: 16. januar 2014 kl 15.16
GODT BRUKT: Hestra Kaj & Sverre Pro Model (til venstre) og Kombi Jon Supreme har fått kjørt seg både denne og foregående vinter, og etter masse bruk fremstår hanskene bedre enn da de var nye. Foto: Tore Meirik
GODT BRUKT: Hestra Kaj & Sverre Pro Model (til venstre) og Kombi Jon Supreme har fått kjørt seg både denne og foregående vinter, og etter masse bruk fremstår hanskene bedre enn da de var nye. Foto: Tore Meirik

Svenske Hestra lager en drøss frikjøringsrettede skihanskemodeller, og en av de mest populære er modellen «Kaj och Sverre Pro Model». Hanskene er oppkalt  etter designerne, nemlig frikjøringslegendene Kaj Zackrisson og Sverre Liliequist.

Et par andre mer eller mindre legendariske svenske skikjørere er Jon Olsson og verdensmester i frikjøring Reine Barkered, som holder henda varme ved hjelp av Kombis Jon Supreme. Vi har testa begge en hel vinter, og her er resultatet.

Teknisk: Begge modellene er skinnhansker uten Gore-tex eller tilsvarende membran. Begge er også korte, og har neoprenmansjett uten ekstra stramming ved håndleddet. Hestra Kaj & Sverre er den dyreste og mest tekniske hansken, med tykt, uttagbart ullfôr og barnehagestropp rundt håndleddet. Kombi-hanskene er tynnere, rimeligere og lettere i vekt.

I bruk: Begge er svært komfortable, men Hestra er en hårsbredd bedre enn Kombi, sannsynligvis fordi Kaj & Sverre virker noe mer formsydd. Typisk for skinnhansker blir de bedre og bedre jo mer de brukes, særlig hvis de smøres inn med fett med jevne mellomrom. Her imponerer Hestra som inkluderer en liten pakke med hanskefett i prisen.

Mangelen på vanntett og/ eller pustende membran hefter ikke. Jeg frøs aldri med noen av parene, og ble heller ikke nevneverdig fuktig. Hestra er dog tykkere, og vil derfor holde bedre på varmen på kalde dager. Samtidig gjør dette at Kombi Jon Supreme er best på vår, sommer og topptur, sistnevnte fordi det er varmt å gå oppover.  Hestra-hanskene er ikke særlig behagelige uten ullfôret på plass, så det er ikke noe godt alternativ å ta disse ut hvis du blir veldig varm.

Barnehagestroppene på Hestra-hanskene syns jeg er strålende, særlig når det skal fotograferes, spises godteri i heisen eller brukes tobakk/ mobiltelefon.

Jeg har brukt hanskene om hverandre hele inneværende sesong og store deler av fjoråret, og må si det er imponerende hvor mye slitasje de tåler. Etter rundt 40 skidager per par ser de godt brukt ut, men funksjonen er minst like bra som da de var nye, og passformen enda bedre.

Hestra-modellen er hakket bedre enn Kombi, men den er nesten dobbelt så dyr også. Vil du ha mer luksus og varme, og ikke trenger lange hansker, er Hestra Kaj & Sverre Pro Model et utmerket valg. Vil du bruke mindre penger, men fortsatt ha hansker som fungerer ypperlig til nesten all slags frikjøring hele året, er Kombi Jon Supreme strålende.

Fakta:

Hestra Kaj och Sverre Pro Model:

  • Pris: 1 033 kroner (svensk nettbutikk)

  • Materiale: Skinn, ull og neopren

  • Vekt per par: 226 gram (str. 10)

  • Produsentens egen info finner du her

Kombi Jon Supreme:

  • Pris: 599 kroner

  • Materiale: Skinn, «Accu-dri» fleece og neopren

  • Vekt per par: 152 gram (str. M)

  • Produsentens egen info finner du her

Publisert 16. januar 2014 kl 15.16
Sist oppdatert 16. januar 2014 kl 15.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen