Merke: Arc´teryx

Gore-texhanskene fra Arc´teryx var et prestisjeprosjekt da de ble lansert for noen år siden. Å laminere lær med Gore-tex-membran er et teknisk c-moment, og selv for oss som ikke har inngående kjennskap til tekstilindustri er den nye Vertical SV-hansken et svært elegant stykke arbeid. Utenpå er det formsydd lær i fingre og grep. På innsiden er det tapet trelags skallmateriale. Det vil si: Inni der igjen har du en isolerende fleecehanske med formsydde fingre.

I det du tar dem på er de en tanke tunge å gripe med. Det er og blir et av problemene med varme hansker med tykt fór. Heldigvis bedrer det seg ved bruk. Og vi kan garantere at Arc´teryx-hanskene blir brukt mye. Dette er rett og slett et veldig bra produkt. De virker så vanntette som en funksjonell hanske kan bli, og skulle det komme noe fuktighet inn er det svært enkelt å ta ut innerhansken og tørke de hver for seg.

Vi har også testet den lange utgaven Alpha SV, men til skikjøring er det den korte varianten, Vertical SV, som blir brukt. Den er lang nok til at den gir varme rundt håndleddet. Åpningen er vid og god når du skal putte hånda inn, samtidig som det store borrelåsfeltet gjør at det er lett å stramme den for å få den inn i jakkeermet. Innerhansken er stivet opp ved håndleddet for at den skal ligge pent på plass. Her virker alle løsninger et hakk over andre hansker vi har prøvd.

Et par gode lærhansker er nok enda mer behagelige på. Men tar du varme og vanntetthet i betraktning, er det vanskelig å slå Arc´teryx-hanskene.  Slitestyrken virker også bra.

Vi skriver gjerne under på at 1798 kroner er dyrt for et par hansker, men tar du godt vare på disse får fingrene dine mange komfortable dager.

Pluss

  • Vanntett og varm

  • Behagelig og praktisk i bruk 

Minus

  • Litt klumpete i grepet, særlig i starten 

  • Dyr

Pris: 1798 kroner

Terningkast:  6