/ Topptur

– Den beste sensesongen jeg har opplevd på mange år

Lyngen har fått drømmeforhold denne våren.

Sist oppdatert 15. mai 2017 kl 10.05
KNALLFORHOLD: Nikolai Schirmer melder om drømmeforhold i nord. Her er Jacob Wester i Sør-Lenangen. Foto: Nikolai Schirmer
KNALLFORHOLD: Nikolai Schirmer melder om drømmeforhold i nord. Her er Jacob Wester i Sør-Lenangen. Foto: Nikolai Schirmer

Nord-Norge har periodevis hatt fantastiske skiforhold i år, og har nå fått nok et skikkelig snødump. Lyngen og Alta er blant stedene som har kunnet nyte godt av mai-nysnøen.

Nikolai Schirmer har den siste tiden fått god skikjøring i førstnevnte, og kaller det den beste sensesongen han har opplevd på en god, god stund.

– Det har vært to runder med snøfall, lite vind og så en uke med sol nå på tampen av sesongen. En før High Camp og en den siste uka. Det har vært helt rått, beste sensesongen jeg har opplevd på mange år, sier Schirmer.

Mai i Lyngen betyr også lange dager. Det gir en helt spesiell opplevelse.

– Nordsidene har holdt seg gode, så vi har kjørt tørr masse tørr pudder helt til havet. Det kule er at det er lyst døgnet rundt nå, så om man starter i 15-16 tiden på ettermiddagen får man sol i runnet sitt. Når jeg gjorde Godmother-renna traff sola renna kl 21.00, for eksempel.

Egentlig skulle Schirmer vært i Alaska på denne tiden, men bryr seg ikke nevneverdig når han har kunnet filme samme med kollega Flo Bastien til et kortfilmprosjekt.

– Dette har vært vel så bra. Og mindre belastende på kloden. Å shredde med god samvittighet, bortsett fra en stakkars neglisjert masteroppgave, er tipp topp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

alta1
alta1

FLOTT I NORD: I områdene rundt Alta har det også vært strålende skiforhold i mai. Foto: Bjarte Hollvik

Gode skiforhold har de også fått helt nord i landet. Bjarte Hollevik, som har base like utenfor Alta, forteller til Fri Flyt at de har kunnet nyte godt av mai-nysnøen.

Hollevik sier at de tidlig i mai kjørte i 70 centimeter dyp snø på det beste.

– Det var omtrent to uker siden. Siden den gang har det vært litt av og på med byger her. Av og til har det kommet 20 centimeter med påfyll da, forteller Hollevik.

Tidlig i denne uken ser det imidlertid ut til å bli bråstopp for de gode skiforholdene. Onsdag kommer regn og mildvær.

Publisert 15. mai 2017 kl 10.05
Sist oppdatert 15. mai 2017 kl 10.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen