– Vi klarte det denne gangen også!

Jeg ga Svein Mortensen en skikkelig god klem da vi sammen med en milliard svartfluer ankom bilen. 

Annonse

Vi er kommet dit i livet at en del ting ikke lenger er en selvfølge. Alderen krever sitt. Kroppen preges mer og mer av våre snart 60 år med lek i fjellet. En dag møter vi nok bommen, men men fortsatt har kroppen klart å følge med på drømmene. Så også fredag 19.juli 2019: Jiekkevarri. 10,5 timer på tur. Relativt tung sekk med ski, skistøvler og breutstyr. 25 kilometer gåing, 2200 høydemetre. 800 meter i skikkelig klassisk løs Lyngen-ur. Gleden og takknemligheten var absolutt god nok grunn til å feire med cola og en gedigen softis på kiosken i Ramfjorden etter tur. 

Jiekke 13

Jeg har våget meg frempå og benevnt turen til toppen av Troms som Norges flotteste skitur vinterstid. Jeg tror vi i samme slengen nå tar med at dette jo da også må være den fineste sommerskituren i landet vårt. Litt mer krevende i sommerutgaven, ja. Litt mer i klassen for de spesielt interesserte. Men er man skikkelige dedikerte skifolk, så må man da kunne gjøre en innsats litt utover det å spenne på seg skiene ved bilen, for å nå snøen. Og på Jiehkkevárri fortjener du du virkelig skikjøringen.

LES OGSÅ: Portrettet – Skredvarseleren

Jiekke 9

LES OGSÅ: Skitur til Jiehkkevárri/Holmbukttinden 

Sommerversjonen er to-tre timer skibæring med relativt tung sekk i lett utfordrende terreng, bringer deg opp til det hvite gullet på ca. 850 moh. Derfra er det ski og 100 prosent nytelse som gjelder. Sommeren i år har og er prima i nord. Fortsatt godt med snø i skyggeland og bortgjemte nordsider. Og denne julidagen på Jiekkevarri var alt prima. Perfekt sommersnøkonsistens hele veien. Sommer, sol og blå himmel. Shortsvær. Kosevær. Kort sagt en skikkelig herlig kosetur. Halleluja!!

Sommerturen til Jiehkkevárri er blitt en tradisjon. For ytterligere å fremheve Troms som det store sommerskiturfylket. kunne mine gode venner Torben Rognmo og Merethe Samuelsen samme dag melde inn også om en prima skidag opp mot Store Kjostinden utenfor Lyngseidet. Joda. Troms leverer vinternytelse midt på sommeren også. Og noen av oss vet å sette litt ekstra pris på det!  

Jiekke 2
Store Kjostinden: Fine snøforhold i år! Foto: Merete Samuelsen