FRIFLYT.NO
Alt om frikjøring og toppturer på ski

Fri Flyt skitest

Verdens råeste test av ski.

Søk

Down LowDown 102

Down LowDown 102
Kategori
Topptur
Vekt
1580 gr
Midtbredde
102 mm
Testet lengde
179 cm
Pris
Kr 6 900,-
Årsmodell
2019

Teknisk info:

Down Skis har hovedkvarter i Sveits og norske Simen Stori som en av designerne. LowDown 102 har helt klart testens mest spesielle utforming og konstruksjon. En knallstiv bakski går over i en eller myk konstruksjon nesten uten innsving. Svingradiusen er oppgitt til 41 meter, vår måling viser at den er hele 50 meter i bakskia. Lang svingradius var vanlig på frikjøringsski for noen år siden, men sjelden kost i dag. Bakskia har også et markert spenn og minimal tapering. I dette selskapet har Down LowDown 102 forholdsvis høy egenvekt.

På snø:

Både målinger og testing på snø avslører at dette er ei eksotisk toppturski. For å ta innsvingsradiusen først; dette er ikke skia for deg som vil kjøre på skjær på hardt føre. Det skjer lite eller ingenting når du legger dem på kant i en preparert bakke, i stedet må du skrense dem rundt. Men de kommer absolutt mer til sin rett på andre føretyper, og til surfesvinger på myk snø fungerer LowDown helt ok. Vi hadde også fine opplevelser på brattkjøring, der de er lett å dreie rundt og føles pålitelige. Verken den myke fleksen foran eller den stive bak var noe problem her. Alle testerne opplever skiene som lettere enn de er, og det kan skyldes at de er nesten umulige å kjøre på skjær, men heller må «ristes» rundt. Det betyr skrangling på hard snø, men moro på mykt føre. Down LowDown 102 er på sin måte artig, dette er en ski for deg som vil ha lang svingradius og gode pudderegenskaper, men gir blaffen i de skjærende svingene på hardt føre.

Logg inn
Bestill abonnement og få tilgang til hele Fri Flyts digitale univers.

Digitalt abonnement 6 måneder

Tilgang til Fri Flyts blader og nettsider digitalt

Alternative text
Kr 399,-

Fri Flyt og boka Trygge Toppturer

To utgaver levert hjem, full digital tilgang og bestselgerboka Trygge toppturer. Spar 40%.

Alternative text
Kr 399,-
Kr 648,-

Fri Flyt-abonnement

8 utgaver levert hjem, pluss alt Fri Flyts digitale innhold i et år

Alternative text
Kr 699,-
Kontakt oss. Vi svarer raskt på mail.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salg og marked: Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå