FRIFLYT.NO
Alt om frikjøring og toppturer på ski

Fri Flyt skitest

Verdens råeste test av ski.

Søk

4FRNT Renegade

4FRNT Renegade
Kategori
Frikjøring
Vekt
2060 gr
Midtbredde
123 mm
Testet lengde
184 cm
Pris
Kr 6 500,-
Årsmodell
2019

Teknisk info:

Denne skien har vært på markedet gjennom mange år i ulike versjoner. Men dette er første versjon av Eric Hjorleifssons største promodell etter at 4frnt ble solgt til J skis. Skien har også forandret seg ganske mye opp gjennom årene. Sist vi målte den var i 2011. Årets versjon er en halvkilo lettere. Den har også kortere innsvingsradius enn i gamle dager – selv om 30 meter fortsatt er langt. Skia er også mykere enn før. Det er fortsatt negativt spenn, men ikke helt såkalt ‘reflect tech’ – der ideen var/er at det negative spennet og innsvingen skal speile hverandre. Men grunnidéen fra gamle Renegade består. Spørsmålet er hva det gjør med en ski med så mye rocker når du tar vekk mye av vekta med lettere materialer.

På snø:

Denne skia er mye, men lettkjørt er den ikke. I gamle dager betydde tungkjørt at skia var nettopp tungt og stivt, men det er ikke tilfelle her. Det er mer at nye Renegade har en veldig spesiell svingfølelse. Du står ganske langt fram på skia med lite flate under foten. På hard snø er den ganske vanskelig å kontrollere, og du får mye ujevnheter fra underlaget rett opp i beina. I løssnø var det ingen i testlaget som helt fant ut av den. Den har en klar tendens til å overstyre når du svinger eller skrenser i løssnø – det er som om skia vil opp igjen i bakken, og det er lett å miste balansen. Selv når du vet at skia er slik, er det vanskelig å justere svingen etter det. Gang på gang opplevde vi god flyt rett fram, bare for å havne i problem i svinginngangen. Den store, myke, tuppen med gjennomgående rocker spilte oss puss. Dette er en veldig spesiell ski – prøvekjør den gjerne før kjøp.

Logg inn
Bestill abonnement og få tilgang til hele Fri Flyts digitale univers.

Digitalt abonnement 6 måneder

Tilgang til Fri Flyts blader og nettsider digitalt

Alternative text
Kr 399,-

Fri Flyt og boka Trygge Toppturer

To utgaver levert hjem, full digital tilgang og bestselgerboka Trygge toppturer. Spar 40%.

Alternative text
Kr 399,-
Kr 648,-

Fri Flyt-abonnement

8 utgaver levert hjem, pluss alt Fri Flyts digitale innhold i et år

Alternative text
Kr 699,-
Kontakt oss. Vi svarer raskt på mail.
Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Henning Reinton | Nettredaktør: Tore Meirik
Salg og marked: Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Salgskonsulent: Magnus Utkilen | Prosjektleder: Lisa Kvålshaugen Bjærum
Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt | Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå