Østsiden er veldig bratt og er kun for spesielt interesserte på dager med stabil snø. Effektive høydemeter opp og ofte fantastisk kjøring ned.

2.2.1 Vestsiden  

Start fra Hundstadsætran og gå på skrå mot Vebbestadelva til du treffer på traktorveien. Følg denne opp til vannet, drei sakte mot venstre (øst) og start oppstigningen mot toppen.

Etter passering av en stor stein mot toppen blir det litt brattere, og dette partiet er ofte preget av hard skare. Det anbefales stegjern og øks for å passere dette partiet, evt. kan man gå litt mot venstre (nord) og følge fjellpartiet opp til ryggen.

Topphenget gir en spennende start på nedkjøringen siden den er ca. 45- 50 grader. Som nevnt kan dette partiet ha en del hard skare, så ta det rolig der. Resten har 30-40 grader jevn fin kjøring ned. 

Høydemeter: 920 m

Tid: 5 timer

Sesong: Februar-april

Utstyr: Alpinøks og stegjern

Parkering: Plass til flere bilder på egen parkeringsplass lang F83 ved Hunstadsætran.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Middagstinden-Kvæfjord-Sortland-med-rute-2
Foto: Håvard Skomedal Torvanger

2.2.2 Øst, Mellomrenna 

Starten går mellom toppvarden og høyden som ligger litt lengre sørøst. Ofte skavl øverst. Kan være lurt med tau når du sjekker om snøen er stabil før nedkjøring starter. Ca 30-50 grader ned til traktorvei på vestsiden av Salelva og videre ned til havet.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

2.2.3 Øst, Varderenna 

Starten går rett ved siden av (nordvest) toppvarden og det er ofte skavl øverst. Kan være lurt med tau når du sjekker om snøen er stabil før nedkjøring starter. Ca 30-50 grader ned til traktorvei på vestsiden av Salelva og videre ned til havet.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Middagstinden-Kværfjord-Sortland-2
Ragnhild B. Mikkelsen setter fart ned Middagstindens vestside. Tretindan i bakgrunnen.

2.2.4 Øst, Håvards Drøm 

Starten går helt på kanten av høydedraget på nordvestsiden av toppvarden og det er ofte skavl øverst. Kan være lurt med tau når du sjekker om snøen er stabil før nedkjøring starter. Ca 30-50 grader ned til traktorvei på vestsiden av Salelva og videre ned til havet.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

2.2.5 Øst, Lavrenna 

Minst bratte nedkjøring på østsiden som også starter lengst ned. Kan være toppskavel øverst. Kan være lurt med tau når du sjekker om snøen er stabil før nedkjøring starter. Ca 30-45 grader ned til traktorvei på vestsiden av Salelva og videre ned til havet.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se samleartikkel med flere turforslag i Kvæfjord og Sortland