Her kan nybegynnere som er klar for en lengre tur trygt bestige toppen, og de som kjører bratt kan også få mye glede av andre nedkjøringer på dager med stabile snøforhold.

3.3.1 Nordsiden 

Den enkleste ruta til toppen er å følge veien inn Kongsvikdalen og så til høyre (øst) opp sommerstien ved Sætran. Så følger man det slakeste terrenget sørøstover mot toppen.

På dager med mye skare er det anbefalt å ha med stegjern og øks hvis man skal helt opp til toppunktet.

Nedkjøringen er samme vei som opp og har for det meste slake partier og en del 20-25 graders kjøring med unntak av et par heng som er 30 grader.

Nydelig kjøring i flott pudder når det er hardt og forblåst på syd og østsidene. Snøen ligger også lenge her på våren.

Høydemeter: 960 m

Tid: 5-7 timer

Sesong: Januar-april

Utstyr: Alpinøks og stegjern

Parkering: Parkering i stor Y-kryss ca 150 meter før bommen. For østsiden parkeres det ved bensinstasjonen i Kongsvik

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Kongsviktinden-Tjeldsund-med-rute-3
Kongsviktinden-Tjeldsund-med-rute-3

3.3.2 Østsia 

Fra toppen kjører man ned den store skrårampen som går ned mot Håkadalen. Nydelig kjøring der det ofte ligger skjermet snø. Det aller meste er mellom 20 og 30 grader, men noen partier er over 30.

Vel nede i dalen følger man scootersporet ut mot bensinstasjonen i Kongsvik. Man kan selvsagt gå opp denne ruta også.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Kongsviktinden-Tjeldsund-2
Einar Frønum bare må hoppe på alt som kan hoppes på og det liker vi.

3.3.3 Sørøst skredside

Den fristende sørøstsiden på Kongsviktinden må det vises respekt for. Her går det regelmessig store skred flere ganger hvert år, og det er bare spørsmål om når det skjer. 

Under perfekte forhold gir dette deg selvsagt mye vedvarende bratt kjøring rundt 30-40 grader, men det kan du finne på mange andre fjell i nærheten. Denne fjellsiden anbefales det ikke å kjøre.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Kongsviktinden-Tjeldsund-med-rute-4
Kongsviktinden-Tjeldsund-med-rute-4

3.3.4 Vestrenna

Den absolutt bratteste nedkjøringen fra Kongsviktinden er renna på vestsiden. Her er snøforholdene nødt til å være dønn stabile, og kjøreferdighetene må være på topp den dagen du gyver løs på denne.

Fra toppen kjører man vestover og etter hvert ned i den trange renna som blir brattere og brattere. Ta med stegjern og alpinøks siden forholdene kan endre seg i renna.

Det er også anbefalt å gå opp denne ruta når det er forblåst, skare og is i hele regionen, for så å kjøre ned nordsiden. Da har man en flott alpin dag uten skredfare istedenfor å klage på manglende pudder.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se samleartikkel med flere turforslag i Tjeldsund