Uberørt snø venter mest sannsynlig på vei ned. Jakobstinden er lite besøkt, og mye er vel det fordi korteste vei opp betyr ca. 4 km anmarsj fra Kongsvika.

Man kan selvsagt kombinere dette med å ta turen opp nordsiden av Kongsviktinden og kjøre ned østsiden. 

3.4.1 Sørøstsiden 

Start inn Kongsvikdalen fra Kongsvik. Etter ca. 4 km starter man oppstigningen til høyre (øst) ved Sætran. Gå et stykke innover myrene nordøstover og start oppstigningen videre langs en bred rampe opp mot tverraksla.

Her kan det danne seg en skavl, og det kan være lurt å holde helt til venstre (sør) opp denne kneiken. Skarejern er en fordel på dager med skare. Etter dette er det bare å følge det store skråplatået opp mot toppen. 

Nedkjøringen består av mye kjøring i terreng som er ca. 15-30 grader og på dager med pudder får man skikkelig flyt nedover til Kongsvikdalen. 

Stigning: 960 m

Tid: 7 timer

Sesong: Januar-april

Utstyr: Alpinøks og stegjern

Parkering: Parkering i stor Y-kryss ca 150 meter før bommen.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Jakobstinden-Tjeldsund-med-rute-2
Jakobstinden-Tjeldsund-med-rute-2

3.4.2 Vestrenna (Turbobakken) 

På dager med stabil snø kan man fra Tverraksla kjøre ned renna rett vest ned Tverrfjellelv som er mellom 30 og 45 grader bratt. 

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se samleartikkel med flere turforslag i Tjeldsund

3.4.3 Pinakkel ved Jakobstind

Pinakkelen er en morsom liten alpin utfordring som gir en ekstra utfordring og som belønnes med flott utsikt. Fra toppen av Jakobstinden går du ned en liten sal nordover og følg foten av pinakkelen på høyre siden (øst) til du finner letteste vei opp.

Avhengig av forhold og dine klatreferdigheter kan stegjern og to økser være kjekt å ha, noen ganger kan et tau være greit siden rappell ned etterpå kan være en fordel.

Grader: M3

Taulengde: 25 meter

Jakobstinden-Tjeldsund-3
Pinakkelen til Jakobstinden er for de mest interesserte.