6.25.1 «NORMALRUTA» ➌ Komplekst
Første del er samme rute som for Imbodentinden. Turen starter forbi Storgammen. Herfra er det flere mulige rutevalg opp mot ca. 500 moh. Du kan følge elvedalen som ligger rett mot øst. Her er partier som er 30–35 grader. Eller du kan holde litt mer mot sør for å unngå mest mulig vegetasjon. Denne ruta går i terreng med partier på 35–40 grader. Oppe på 500 moh. flater det litt ut før du kommer inn
i Tomasrenna. Denne er 30–35 grader og strekker seg opp til ca. 1350 moh. Ute av renna kommer du inn på en liten bre, «Den Himmelske Freds Plass», som er omgitt av alpine og spektakulære topper. Rett mot nord kan du skue renna som fører til topps. Den er jevnt 40–45 grader bratt. Midt i renna kan det stikke frem et fjellparti, hvis det er lite snø. Her må det vurderes sikring med tau. Fra toppen av renna er det lett klatring de siste 20 meterne til topps. Vanskelighetsgraden vil avhenge av hvor mye snø det er. Ved lite snø, kan det bli det et kort parti med klatring langs ei egg. Her bør også sikring vurderes. Vær obs på skavl på toppen.

NED: Nedkjøringen følger samme trasé som oppstigningen. Ved gode snøforhold er det mulig å kjøre på ski ned store deler av topprenna. Vær obs om våren, sent på dagen. Når sola får tak, kan det løsne snø fra veggene i Tomasrenna.

Se her for å finne flere toppturer du kan gå i Lyngen og Lyngsalpene.