6.13.1 «NORMALRUTA» ➋ Utfordrende
Første del av ruta går langs en skogsvei før du dreier i retning Hyttehaugen. Vel på oversiden av Skihytta legges ruta mot Rørneshytta. Ikke gå for langt ned i elvedalen mot Gjerdelva. Hytta er et ypperlig sted for en liten stopp. Fra hytta må du litt ned før du begynner oppstigningen mot toppen. Det beste er å følge østsiden av flanken oppover og så dreie mot toppunktet på ca. 850 moh. Mellom 800–920 moh. er det partier på 30–35 grader. Oppover er du også eksponert i utløpsområder for skred. Vær obs på skavler.

NED: Nedkjøringen følger samme trasé som oppstigningen.

6.13.2 VARIANT «NORMALRUTA» ➋ Utfordrende
Hvis det er godt med snø, er det mulig å følge ryggen på nordsiden av Gjerdelva oppover til du kommer inn på flata på ca. 600 moh. før siste topphenget. Vær litt obs på ikke å komme for langt ned i elvedalen, da det er brattere terreng her. Elvedalen er også ei stor terrengfelle der det omkom en person vinteren 2017.

NED: Denne ruta er også et alternativ for nedkjøringen. 6.13.3 NED TOPPHENGET ➌ Komplekst

Et brattere alternativ er å legge ei mer rett linje fra toppen. Her er det partier på 35–40 grader.

6.13.4 NED SKREDBEKKEN ➌ Komplekst
For de som ønsker en brattere og mer utfordrende nedkjøring i siste del, kan man etter å ha kjørt top- phenget ta ut mot Gjerdaksla og kjøre ned søkket nord for denne mot Sollia. Her er partier på 30–40 grader. Det er folk som har utløste skred her tidligere, så vær obs. Det er delvis ei skredgate nedover skogen, så det skal være rimelig greit å ta seg mellom trærne. Vel nede må du enten gå tilbake eller haike, dersom du ikke har plassert en bil der på forhånd.

Finn flere toppturer du kan gå i Lyngsalpene og Lyngen her