6.26.1 «NORMALRUTA» ➌ Komplekst
Har samme start som for Store Lakselvtinden, der ruta legges forbi Storgammen. Herfra er det flere mulige rutevalg opp mot ca. 500 moh. Du kan følge elvedalen som ligger rett mot øst. Her er partier som er 30–35 grader. Eller du kan holde litt mer mot sør for å unngå en del vegetasjon. Denne ruta går i terreng med partier på 35–40 grader. Oppe på 500 moh. flater det litt ut før du kommer inn i «Tomas- renna». Denne har en jevn bratthet på 30–35 grader med enkelte partier på 40–45 grader og strekker seg opp til ca. 1350 moh. Ute av renna kommer du inn på breen «Den Himmelske Freds Plass», som
er omgitt av alpine og spektakulære topper. Du følger nordsiden av breen mot øst. Derfra er det et litt bratt heng, før du ankommer skaret vest for toppen. Mulig skiene må på sekken her. Derfra er det kort vei opp til toppunktet. Vær obs på skavler.

NED: Nedkjøringen følger samme trasé som oppstigningen.

6.26.2 ELLENDALEN ➌ Komplekst
Startpunkt er Djupen, som er det samme som for Imagaisi. Djupen er endepunkt på veien, og det er en snuplass her. Det kan være lurt å kontakte folk i nabohusene for å klarere at det er ok å parkere. Sporet legges så innover Ellendalen på sørsiden av elva. I begynnelsen er det en skogveitrasé å følge. Ved høyde 329 fortsetter du innover dalen og tar sikte mot Sfinxen (1285 moh.), som er den markerte og spisse toppen du ser rett frem.
På ca 600 moh. inne i dalbotnen, ca. ved koordinat 526 987, legges ruta mot nord oppover en forsen- kning og dreier inn på breen som ligger rett sør for pkt. 1281 moh. Oppe på ca. 980 moh. dreier du så mot øst og traverserer i retning mot skaret rett sør for Imbodentind. Herfra går ruta i 30–40 grader bratt terreng. De siste 120 meterne er enda brattere, 40–50 grader, så her må skiene på sekken.

NED: Kjør ned til Djupen i samme trasé som oppstigningen.

ALTERNATIVE TOPPER

«Den Himmelske Freds Plass» er omgitt av andre spektakulære topper: Elisabethtinden (1520 moh Utfordrende), Tomastinden (1554 moh Komplekst) og Store Lakselvtinden (1616 moh., se egen beskrivelse). Siste 50–60 høydemeter opp til Tomastinden er 40 grader bratt. Elisabethtinden er den lille nabotoppen til Imbodentinden og kan besøkes samtidig.

Finn flere toppturer du kan gå i Lyngen og Lyngsalpene her