6.31.1 «NORMALRUTA» ➌ Komplekst
Fra Kveldro kan du først følge en skogsvei som er angitt på kartet. Etter noen hundre meter er det bedre å velge sørsiden av Storelva oppover. Det kan være litt kronglete gjennom skogen den første delen. Etter hvert kommer du ut av skogen, og dalen vider seg ut. Du kan nå skimte toppen av Durmålsfjellet med den majestetiske vestveggen. Videre legges ruta inn i botnen mellom Middagstinden og Durmålsfjellet. Mellom 880–980 moh. opp til skaret er det 35–40 grader. Bruk av stegjern kan vurderes opp dette partiet. Oppe i skaret settes skiene, og du fortsetter videre til fots. Første delen går langs ei egg som i partier krever litt spennende småklyving. Det anbefales å ha med isøks. Vær obs på eventuelle skavler. Etter hvert går egga over til en bredere rygg fra ca. 1020 moh., og du stiger jevnt oppover. Siste del av ruta mellom 1200–1320 moh. er i partier 30–35 grader, før det flater ut, og du siger inn på topplatået.

NED: Den enkleste nedkjøringen følger samme rute ned som opp. Turen nedover og utover dalen gir skikjøring med flotte store svinger på store snøflater. Så det er bare å nyte.

De neste alternativene forutsetter at du bærer med deg skiene fra skaret:

6.31.2 NED: VESTRENNER ➌ Komplekst
Etter at du har passert over den beskrevne smale egga videre fra skaret, og det blir breiere på ca. 1030–1050 moh., går det ned et par bratte renner mot vest som begge vil gi utfordrende fin skikjøring på 35–45 grader.

6.31.3 NED: VESTHENGET ➌ Komplekst
Fra toppunktet kjører du mot nordvest. Det markerte henget i nordlige del av vesthenget vil da gi bortimot 500 høydemeter bratt og utfordrende skikjøring. I de øverste 350 høydemeter er det jevnt 35–40 grader med noen litt brattere partier. Men være obs på at det kan være fremstikkende klipper. Vel nede i dalen følges 6.31.1 tilbake til utgangspunktet.

Det anbefales å studere disse alternative rutene på veien opp dalen. Alternativet er selvsagt å gå dem opp.

Finn flere flotte toppturer du kan gå i Lyngen og Lyngsalpene her