Nikolai forteller om turen, og filmen hans ser du under:

– Et år på etterskudd pga. to sett ødelagte korsbånd forrige sesong så det endelig ut til at drømmeprosjektet i Lyngen skulle bli gjennomført denne vinteren. 

Annonse

Planen var å ha basecamp, Jeremy Jones-style, alene på Strupbreen med stjernene over oss, omringet av spines og renner. Et lokalt crew sammen med legenden Bruno Compagnet og FWT-stjernen Christine Hargin i en uslåelig forening av lokalkunnskap, rått talent og tidløs erfaring. Mann mot natur. Å gå på do med fjellvind mot rumpa i to uker.

Noen uker før avgang røk kneet til Hargin. Så tok det én halv uke å komme oss opp til camp på grunn av vær og snøforhold, og når vi kom opp dit surra Field Productions rundt hodene våre i helikopter mens tyske skiturister gikk i skytteltrafikk forbi campen vår opp til Tafeltind. Så ble halve gjengen syk, og måtte ligge snufsende i  soveposene sine da sola endelig tittet fram. 

Bruno kom dagen etter været slo om til, og rettet et ikke så stille «merde» (ja, han er fransk) mot værgudene mens snøen raste av fjellene som softis mot asfalten på 17. mai. Etter noen dagers forgjeves forsøk på å finne trygg, kjørbar snø slo vi oss til ro med å grille torsk i fjæra.

Men to dager fikk vi. To dager med sol, stabil snø og urørte fjellsider. Det var nok.

Her er filmen: