/ Topptur

…og slik starta sesongen i Lyngen

Drømmeforhold da Espen Nordahl & Svein Mortensen fikk sin første skitur på Store Kjostind i Lyngsalpene fredag.

Sist oppdatert: 20. oktober 2017 kl 22.44
FOR EN START: Nysnø, pudder, sol, fjell, fjord, ja alt som skal til var på plass da Espen Nordahl og Svein Mortensen – som kjører her – starta sesongen på Store Kjostind denne uka. Foto: Espen Nordahl
FOR EN START: Nysnø, pudder, sol, fjell, fjord, ja alt som skal til var på plass da Espen Nordahl og Svein Mortensen – som kjører her – starta sesongen på Store Kjostind denne uka. Foto: Espen Nordahl

«Den dagen. Da du skal få lese eventyret. Det samme som du har lest så mange ganger før. Men fortsatt med innlevelsen, entusiasmen og lykkefølelsen. Sesongens første skidag. Det er noe spesielt godt med den. Den gir håp. For mangt og meget.»

Same procedure every year. Ura i Kjosen ved Lyngseidet. Store Kjostinden. Dit drar vi. Når høstens første kuldegrader har toget inn og nedbøren har falt som snø i høyden. Og vindpilene på værmeldinga har vært sparsomme. Og sola skinner. Fredag 20. oktober var 2017-Dagen. For Svein Mortensen og jeg. Vi hadde i år fått krydret inspirasjonen fra andres besøk her oppe i lekegrinda helga.

2
2

HELT GREIT: Lite slår følelsen av å se tilbake på sånne spor. Særlig når datoen er 20. oktober. Foto: Espen Nordahl

Det er egentlig ikke så mye å si om denne dagen. Anna enn perfekto. Helt perfekto. Den herligste nysnø fra 750 moh. og opp til 1350 moh. 15-30 centimeter. Løs og fin. Så her var det bare å ta til seg av herlighetene. Hele veien. Hele dagen. Sola skinte, vinden var nesten fraværende og utsikten, ja den er bare førsteklasses.

Når snøforholdene er stabile er hesteskoen under Urdtinden, Urdkjerringa, Istinden og Store Kjostinden ei skikkelig herlig lekegrind alle skientusiaster, også for de med store lengsler etter topptur, både vinterstid, når sommeren er på sitt sterkeste og når høstløvet faller.

Men området har sin tragiske historie. I oktober for 10 år siden ble mange personer tatt av et stort skred her og flere ble skadd. Heldigvis overlevde alle. Så lekegrinda krever respekt. Her sporsetter du skredterreng fra første stavtak. Så planlegg nøye! 

Men et herlig sted. Det er det.

Se de fantastiske bildene i galleriet under!

Publisert 20. oktober 2017 kl 22.44
Sist oppdatert 20. oktober 2017 kl 22.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen