Merket Blue Ice er stasjonert i Chamonix, og de lager sekker, isøkser, klatreseler og slynger (les testen av klatresekken Blue Ice Warthog her!). Et av de mest spennende produktene deres er utvilsomt klatreselen Choucas Light på 89 gram i størrelse Medium. Oppgitt vekt i størrelse S er 84 gram og i størrelse L 93 gram). 

Vi har hatt selen til testing i en måneds tid, og i den periode har selen vært med på flere bratte skiturer som involverer både nedfiring og rangling langs smale egger. Vekten på 89 gram har vi for øvrig målt selv.

Annonse

Les vår test av åtte sammenlignbare klatreseler for topptur her!

TEKNISK:

Choucas Light er laget i gjennomsiktig polyamid-netting med forsterkede kanter i polyetylen, og de bærende spennene er i aluminium. Bak har den strikk for å holde lårløkkene oppe. Lårløkkene kan for øvrig åpnes helt med aluminiumskiler som tres gjennom løkker foran og strammes med strikk. To store løkker blir til sentralløkka, og disse klipses sammen med ei plastspenne – den er ikke bærende, det er for å holde løkkene nær hverandre. Denne gir noe justeringsmonn på hoftebeltet. Selen har to skråstilte utstyrsløkker, som gir åpning på seks centimeter. Den har også løkker på hvert av lårene for å fiksere isskrue.

VURDERING:

Det føles naturlig å sammenligne Choucas Light med Edelrid Loopoo Light – som vi har testet her. Sistnevnte er to gram lettere, og dermed verdens letteste klatresele. Også populære Petzl Altitude (den du ser på de fleste skifilmstjerner når de kjører med klatresele) er i samme kategori, selv om den faktisk er dobbelt så tung (!).

Blue Ice sin sele er overraskende enkel i bruk, selv om den er såpass lett. Å åpne og lukke lårløkkene er riktignok litt knotete, særlig med hansker, men i praksis vil man tråkke inn i selen uten å åpne disse i de fleste tilfeller. Å ta selen av og på, og bruke sentralløkka er overraskende enkelt, særlig sammenlignet med Edelrids konkurrent i same vektklasse. Utstyrsløkkene er enkle å bruke, men de er små og dermed uten plass til så mye stæsj. Choucas Light får pluss for isskrueløkkene. Komforten er så som så, men ikke dårligere enn andre lettvektsseler – men man kan ikke forvente mer i denne vektklassen. Vekten og størrelsen er helt fantastisk- denne klatreselen kan du ha i lomma, den tar faktisk mindre plass enn ei passelig slunken lommebok. 

Blue Ice Choucas Light kombinerer ekstremt lav vekt med overraskende bra funksjon og brukervennlighet til en ålreit pris. 

BLUE ICE CHOUCAS LIGHT