Fri Flyt gir ut bøker om temaer knyttet til magasinene våre. Klikk her hvis du er fra bokhandel eller sportsbutikk og vil bestille bøker! Klikk her hvis du er privatperson og vil besille bøker!

Har du manus eller bokideer du vil diskutere med oss? Send oss en mail! Fri Flyt tilbyr unik markedsføring av bøkene vi gir ut og du vil ha et solid redaksjonelt miljø i ryggen som sikrer kvaliteten.

Storen

Store Skagastølstind (2405 moh.) har en helt spesiell plass i norske fjellfolks hjerter. Det er Norges tredje høyeste fjell, og den eneste av de virkelig høye toppene i Jotunheimen der det ikke finnes noen enkel vei til toppen. Lenge ble det regnet som ubestigelig. Av de som har vært på toppen og de som drømmer om å nå dit, kalles den bare Storen. Engelskmannen William Cecil Slingsbys bestigning i 1876 regnes som banebrytende i den norske klatrehistorien. Men var han egentlig først på toppen? Og hvorfor gikk det 30 år før han skrev sin beretning om turen, som han mente var så risikabel at han aldri ville gjort den hvis det dreide seg om et annet fjell enn akkurat Store Skagastølstind?Forfatter Arne Larsen har gjort et dypdykk i den fascinerende historien om Storen. I denne boka møter du de første tilreisende klatrerne, de lokale bøndene som arbeidet som førere og mange av de som kom etter. Her får du et nytt blikk på fjellsporthistorien, og linjene trekkes helt fram til i dag, med profesjonelle fjellførere og klatring og skikjøring i de bratteste stupene.

(ISBN: 978-82-930-9024-3 / 349 kroner) STOREN // Arne Larsen // Fri Flyt AS

Fjellbarna – Guiden til familiefriluftsliv hele året

Kåret til Årets Fjellbok 2011 - Fjellbarna er en inspirasjonskilde for alle familier som ønsker å drive et aktivt friluftsliv. Ta med barn eller barnebarn på alt som er moro ute i naturen. Friluftsliv sammen med barna er et eventyr som aldri tar slutt!
«Jeg leser historiene til Eivind Eidslott først og fremst som en inspirasjon til å bruke tiden riktig. Denne boka forteller at livet etter at du har fått barn handler om livet med barn. Belønningen er magiske øyeblikk.»
Stein P. Aasheim
Fjellbarna inneholder underholdende tekster om familien Eidslotts eget friluftsliv, tips og råd til en rekke aktiviteter, intervjuer med andre friluftsfamilier og egne kapitler om utstyr, førstehjelp, friluftsbarnehager og Barnas Turlag. Med kunnskap og humor skildrer forfatteren både oppturer og nedturer – rikt illustrert av fotograf Jørn H. Moen og flere andre dyktige friluftsfotografer.
(ISBN: 978-82-930-9000-7 / 349 kroner)FJELLBARNA // Eivind Eidslott // Fri Flyt AS

TOPPTURER I TROMS - unik turbok for skientusiaster

Toppturer på ski er nordmenns nye folkesport, og nå kommer den etterlengtede guideboken til et av verdens beste toppturområder. Skientusiast Espen Nordahl har skrevet TOPPTURER I TROMS, med turbeskrivelser til 82 fjell.
Troms fylke er i ferd med å bli en verdenskjent destinasjon for toppturentusiaster. Kombinasjonen av hav, snø og bratte fjellsider er magisk. En nedkjøring i puddersnø og kveldssol er et minne for livet.
Espen Nordahl har utforsket disse fjellene siden han flyttet til Tromsø i 1982. I boken TOPPTURER I TROMS gir han leserne detaljerte beskrivelser av oppstigninger og nedkjøringer for alle nivåer av erfaring og skiferdighet. Bak boken ligger utallige skiturer året rundt, på fritiden eller på jobb med guideselskapet Midnight Sun Mountain Guides.Toppturmulighetene i Troms spenner fra tromsøværingenes raske ettermiddagturer på Lille Blåmannen til den lange dagsturen i bre- og høyfjellslandskap på Jiekkevarri. Skiklassikere som Skitntinden på Kvaløya og Store Kjostinden i Lyngsalpene er grundig beskrevet i boka. Samtidig blir lesrene inspirert til å finne fram til mindre kjente topper som kan gi like fine turopplevelser. Boka dekker turområdene Malangen, Kvaløya, Ringvassøya, Tromsø fastland, Balsfjord, Tamokdalen, Lyngsalpene, Kåfjordalpene og Uløya.Alle turene er detaljert beskrevet med ruteinntegninger på flyfotografier. Bak hvert kapittel er det oversiktskart over området (1:250.000) og turkart med ruteinntegninger til hver enkelt topp (1:50.000). Boka er rikt illustrert med over 140 turbilder i tillegg til flyfotografiene. Den inneholder eget kapittel om snøskred av skredekspert Kjetil Brattlien og et kapittel om skihistorie av tindevegleder Åke Hedlund.
(ISBN: 978-82-93090-03-8 / 399 kroner)TOPPTURER I TROMS // Espen Nordahl // Fri Flyt AS

TURER FRA FINSE

TURER FRA FINSE inneholder mer enn tjue detaljerte beskrivelser til ski- og fotturer rundt Bergensbanes høyestliggende stasjon.TURER FRA FINSE har stor guide til Rallarvegen og har turbeskrivelser til de populære skiturene til Klemsbu og på Hardangerjøkulen. Du kan også bli med på vårskitur til Hardanger, skiseil-tur til Geilo og blåisvandring på Hardangerjøkulen. I tillegg til alle de mest populære turene, har TURER FRA FINSE også turbeskrivelser til sjeldent besøkte turmål som Memorgebui og Såtahjellane.TURER FRA FINSE inneholder også tekster om Bergensbanens historie, Lordehyttene rundt Finse, værhistorikk, fjell-quiz, oppskriften på de berømte Finsebollene og tips til overnattingsturer på Hardangervidda og i Skarvheimen.TURER FRA FINSE er skrevet av Trygve Sunde Kolderup, med bidrag fra Ketil Isaksen, Ronny Finsås, Trygve Norman, Steinar Skår, Olav Rondestveit og Norsk Institutt for naturforskning. Boka er rikt illustrert av fotograf Matti Bernitz.(ISBN: 9788293090021 / 199 kroner)TURER FRA FINSE // Trygve Sunde Kolderup // Fri Flyt AS

Den lille snøskredboka

Den lille snøskredboka er Norges mest solgte snøskredbok. Salgssuksessen skyldes at boka på en enkel og pedagogisk måte gir livsviktig kunnskap, både til folk som går vanlige skiturer i fjellet og til toppturentusiasten som kjører ski i bratt terreng. Boka egner seg for nybegynnere og erfarne, som ønsker å bli oppdaterte i faget.Alle som har lest førsteutgaven fra 2008 vil finne ny informasjon og bli oppdatert på viktige ting i skredfaget. Hovedfilosofien er uendret, men stoffet er videreutviklet og utvidet, og det er flere bilder og nye illustrasjoner.Den lille snøskredboka er skrevet av Kjetil Brattlien som er en av landets mest erfarne skredeksperter. Gjennom sitt yrke og friluftsliv har han tilegnet seg en unik kunnskap om skred. I denne boka har han komprimert sin kunnskap og erfaring, og formidlet det på en lettfattelig måte.
(ISBN: 9788293090144 / 299 kroner)

FØRSTEHJELP PÅ TUR

FØRSTEHJELP PÅ TUR er en bok som bør være basispensum for alle som ferdes i fjellet. Norges første medisinske håndbok henvender seg til alle som skal på tur, ekspedisjoner eller reiser til fjerne himmelstrøk. På en lettfattelig måte forklarer boka hvordan du skal unngå ulykker på tur og hva du skal gjøre hvis noen blir skadet eller syke underveis. Konkrete eksempler og instruktive illustrasjoner og fotografier gjør det lettere å yte hjelp inntil den skadde er under behandling av kvalifisert helsepersonell. Boka har en form som gjør at den egner seg svært godt også for de som ikke har medisinske forkunnskaper.I FØRSTEHJELP PÅ TUR lærer du både livreddende førstehjelp og hvordan tiltak ved mindre alvorlige skader gjør at turen likevel kan fortsette!
«Dette er intet mindre enn fjellfolkets førstehjelpsbibel. Innholdet bør inngå i basiskunnskapen hos alle aktive fjellsportutøvere. Oppbevares i topplokket.»
Stein P Aasheim, forfatter og friluftsmann
(ISBN: 978-8299643252 / 249 kroner)

SKREDFARE - DENNE BOKEN ER UTSOLGT. NY VERSJON VIL BLI LAGET SENERE.

I boken av Markus Landrø får du grunnleggende kunnskap om snøskred og kreftene som virker under den hvite og tilsynelatende harmoniske snøoverflaten. Førsteutgaven av Skredfare kom i 2002 og ble en bestselger, omfavnet av løssnøkjørere, toppturentusiaster og kursinstruktører.Skredfare er pensum på en rekke høyskoler, folkehøyskoler og skredkurs over hele Norge. Skredfare inneholder en mengde praktiske tips til hvordan man kan redusere risiko ved ferdsel i vinterfjellet, og hvordan man skal opptre dersom en ulykke inntreffer. Denne utgaven av Skredfare er fullstendig revidert, med nye illustrasjoner i farge og oppdaterte kapitler om skredvurdering og redning.«Svært bra med god forklarende tekst, mange praktiske eksempler og instruktive illustrasjoner... Les den og hold deg levende i vinter!»
Breposten
«Endelig foreligger den, boka som alle fjellets tøffinger har ventet på»
Dagbladet
(ISBN: 978-8299643238 / 349 kroner)

TOPPTURER I ROMSDALEN

TOPPTURER I ROMSDALEN er en skifører til de flotteste toppene og nedkjøringene i Rauma. Boka er skrevet av tindevegleder Halvor Hagen og inneholder detaljerte turbeskrivelser til 50 fjell i områdene Skorgedalen og Nysetra, Isfjorden, Innfjorden og Måndalen og Trollstigen. Romsdalen er et av landets flotteste toppturområder, og enten du vil gå på tur på Tarløysa eller kjøre ned Slingsbyruta fra StoreVenjetind, finner du detaljert informasjon om turen opp og nedkjøringene i TOPPTURER I ROMSDALEN. Kirketaket, Smørbotfjellet og Skarven og alle de andre populære toppturene blir grundig beskrevet, men skiføreren gjør at du også kan finne fram til andre topper som gir like fine turopplevelser. Skiføreren gir også tips til hvor du bør dra på tur under ulike værforhold – enten det er solskinn, nysnø, tåke eller regn.
TOPPTURER I ROMSDALEN omtaler også flere anbefalte fjellskiturer og skitraverser. Alle turene er detaljert beskrevet og med ruteinntegninger på flyfotografier. Det er også laget et skikart for Romsdalen (1:50.000). På det spesiallagde kartet er alle oppstigningene og de 87 nedkjøringene i boka tegnet inn. Karte følger IKKE med boka, men må kjøpes separat.
(ISBN: 9788293090137 / 399 kroner)

TOPPTURER I NORGE

Den nye utgaven har 23 nye turer, alle bilder er nye, alle kartene har rutene tegna inn, og alle tekstene er gjennomgått og forbedret. Boka har noen helt nye områder. Totalt er 156 fantastiske skifjell fra hele Norge med i boka. Toppturene har oversiktsbilde, kart med ruteinntegninger og detaljert turbekrivelse. Store kapitler fra Lyngsalpene, Romsdalen, Sunnmøre, Jotunheimen og andre populære turområder. Den nesten 300 siders tykke boka har også informasjon om blant annet overnattingsmuligheter, lokale værforhold og nødvendige kart for de 31 områdene som beskrives i boka. TOPPTURER I NORGE er skrevet av redaksjonen i Fri Flyt i samarbeid med lokalkjente toppturentusiaster. Bakerst i boka finner du egne kapitler om valg av utstyr, førstehjelp, skredvurdering, orientering, ferdsel på bre og breredning.Boka har allerede solgt 7000 eksemplarer og fått mange gode anmeldelser.
«...trehundre sider absolutt må ha for entusiastar over heile Norge.»
Line Sandvik, Hallingdølen
«...så dyktig laget, at det garantert kommer til bli en bibel for de som er ute etter skiopplevelser av det spektakulære slaget.»
Helge Johanson, Stavanger Aftenblad
(ISBN: 978-8293090014 / 399 kroner)

På ski fra EVEREST

På ski fra Everest er Tormod Granheims egen beretning om en drøm som nesten gikk i oppfyllelse, før den endte som et mareritt. Det er en sterk fortelling om vennskap, turglede, fantastiske opplevelser og utfordringer på grensen av menneskets yteevne. I boken får leseren blir med bestekameratene Tomas Olsson og Tormod Granheim på hele reisen, fra de møtes som skiboms i Alpene, via klatring og skikjøring i noen av verdens mest dramatiske fjellområder og fram til den endelige utfordringen: Å stå på ski ned nordveggen av Mount Everest.På ski fra EVEREST er gjennomillustrert med fantastiske bilder av den svenske fotografen Fredrik Schenholm.«jag slukar På ski fra EVEREST från första til sista sida»
Rikard Andreasson, det svenske skimagasinet BRANT
«Blink fra Everest»
Tv 2 Nettavisen
(ISBN: 978-8299643221/ 448 kroner / 232 sider)

Jenter på langs - På ski over Svalbard

- Jeg visste det var tre damer, men jeg trodde dere skulle være litt eldre og mer hardbarka. Jeg trodde dere skulle være mer menn!
Ordene tilhører mannen som hentet Kristin Folsland Olsen (25), Vera Simonsson (25) og Ingebjørg Tollefsen (24) med båt på nordspissen av Svalbard 10. mai 2006. Da hadde de tre jentene gått 550 kilometer på ski fra sør til nord på Spitsbergen.
JENTER PÅ LANGS er en morsom og annerledes ekspedisjonsbok om en strabasiøs skitur. En drøy måned brukte de tre unge jentene på skituren langs østkysten av Spitsbergen. Uvær gjorde turen tøffere enn planlagt, vennskap ble satt på prøve og hele veien var sannsynligheten for å møte isbjørn større enn sjansen for å møte andre mennesker.JENTER PÅ LANGS er historien om tre unge jenter som ville oppleve eventyr og ekstreme utfordringer. Restultatet ble uforglemmelige øyeblikk i arktisk natur. Dagbøker, utstyrsliste og faktabokser gir nyttig informasjon for alle som ønsker å realisere ekspedisjonsdrømmen. Boka er gjennomillustrert med flotte bilder, som gir leseren lyst til å oppleve den enestående naturen på Svalbard.
(ISBN: 978-8299643245 / 198 kroner / 120 sider)

Norske Perler - 60 unike naturopplevelser og overnattingssteder

Med vakre bilder og kortfattede og konkrete tekster tar Norske perler deg med til
fjell, øyer og overnattingssteder som vil gjøre norgesferien til en uforglemmelig
opplevelse. Bli med på tur over Romsdalseggen, til Jotunheimens fineste fjelltopper,
på fjord- padling i Sogn, til idylliske Tranøy og lofotfiske på Røst, på brevandring i
midnattssol, til vakre øyer på Helgelandskysten og på skitur med Hurtigruten.
Boken har fått positiv respons og stor oppmerksomhet i en rekke medier.

«Forfatteren har funnet frem til en serie av «perler», og det gjør at hele boka er
full av positivitet og entusiasme. Trygve Sunde Kolderup bruker ikke terningkast,
men hadde han gjort det ville vi nok mest sannsynlig sittet igjen med 60 seksere.
Det får holde med én sekser fra meg, men den er til gjengjeld solid!»
Iver Gjelstenli, Romsdals Budstikke, 12. november 2012.
(ISBN: 9788293090076 / 349 kroner)

På tur - Leirvassbu

På tur – Leirvassbu er en unik veiviser til landets høyest beliggende villmark. Den første steinboden for fotturister ble bygget allerede i 1875. Dagens Leirvassbu har 200 sengeplasser og er et populært utgangspunkt for de som vil oppleve Jotunheimen på sitt beste. Denne boka tar deg med på toppturer til fots, klatretraverser, toppturer på ski, breturer, småturer i kulturlandskap, sykkelturer, turer for barn og mye mer. Du finner også leseverdige tilbakeblikk på pionérene som var de første til å utforske Jotunheimen.Lettleste beskrivelser gjør det enkelt å navigere seg frem mellom eller over de store fjellene og isbreene som området er så kjent for. Boka er full av flotte bilder og gode historier. Turglede, entusiasme og begeistring er en rød tråd gjennom alle de 239 sidene.
 
Forfatteren Per-Arne Andersen (47) har gått fotturer i Jotunheimen siden han var 12 år. Leirvassbu ble hans favoritt i løpet av noen fantastiske påskedager 2006. Siden har han tilbrakt store deler av sin fritid i dette unike høyfjellsområdet.
(ISBN: 9788293090083 / 349 kroner)

Til Sydpolen - 100 år etter

Bli med til Sydpolen – nøyaktig 100 år etter Roald Amundsen. Med beksømstøvler, bambusstaver og hickoryski på 2,5 meter, identisk med det Amundsen selv benyttet. Eventyrer, lege og familiefar Asle T. Johansens hyllest til Amundsen er en nær og intens skildring. En ferd ingen mente var mulig. Hans polfarende kolleger fraråder reisen, men hos Thor Heyerdahl får han støtte i at det umulige bare tar litt lengre tid. Johansen søker svaret på hvem Amundsen virkelige var. Det blir en reise til sinnets og kroppens ytterste grenser, på et kontinent som er grenseløst vakkert.
(ISBN: 9788293090106 / 399 kroner)