video vs. foto

Har tenkt å kjøpe julegave til meg selv iår, og står mellom videokamera og digital speilrefleks (evt digital kompakt).
Har lenge grubla dette, og lurer på hva folk generelt er mest fornøyd med. skjønner jo selvsagt at smaken er som baken... men likevel.

1. hvor tåler et dv kamera av i-lomma-under-tur bruk, er de så små at de kan brukes som det i det hele tatt?
2. tar videoredigering MYE mer tid enn du tror?
3.får en igjen for pengene med å kjøpe høyere oppløsning på videokam?
4. hvor rask må bildefrekvensen være for å ta brukbare seriebilder?
5. er speilrefleks noe å ha med seg på tur?
6.Hva slags linse bør en ha på speilrefleks til gode tur/hopp bilder?
7. har noen testa sony pc330(video) trv33(video), eller canon EOS 300d(foto)?

svar på 1 : et Dv-kamera tåler ikke veldig mye i lomma bruk, det legger seg skitt inni kameraet og det er ikke alltid like bra, det er mye mer elektronikk enn i et stillbildekamera, og elektronikk er som kjent ikke beste venner med f.eks vann. Ja det finnes kamera som er like små som kompakte digitalkamera, men size matters, de større kameraene er ofte bedre og dyrere. Svar på 2: ja videoredigering tar tid, gjerne mest tid, i begynnelsen kaster du 90% av det du har filmet og etter 2 dager med filming står du igjen med 2 minutter film, hehe, men det er artig å redigere. Svar på 3: såklart det er morro med et skikkelig bra mini-DV, men det er artig med dv uansett.
Svar på 4: du trenger vel ca 4-5 bilder i sekundet for å ta sekvens bilder og da er du oppe i en helt annen pris på et digitalspeil enn d-300.Svar på 5: har hatt med speilrefleks på tur i alle år og synes det er supert, har laget meg brystbæringsarrangement med sekken og photobaggen og da er du rask opp og ned med kameraet. Svar på 6: Du trenger alltid gode linser, det er bedre med dårligere maskineri og bedre optikk, husk at de fleste digitale speil har crop faktor som øker brennvidden på linsen(altså blir ikke alltid vidvinkellinsen, vidvinkel) for å få kamera uten dette må du fort ut med 100000.

 
Annonse
Annonse
Annonse