usa og canda

Hei,

Tenkte å ta et par uker i USA/Canada i løpet av februar/mars. Lurte derfor på om noen hadde noe å anbefale. Hvordan er skistedene og snøforholdene "over there" sammenliknet med det du finner i Alpene?

Jeg ville flydd til Calgary, leid bil og loffet rundt i de vestlige Rockies på jakt etter god snø, Whistler er litt for overfylt etter min smak. Fernie er en klassiker og min favoritt, men les artiklene til Bjørn Erik Dale, Birger Holo og gjengen fra deres tur for noen år siden, der er det masse tips. (Castle Mountain, Revelstoke, Nelson og Whitewater er navn som er nevnt) Jeg har kun vært i Fernie, Lake Louise, Sunshine, Panorama og Whistler men skal tilbake i vinter og ta resten.... Banff-området likte jeg aldri spesielt godt, men mye av dette var pga snøforhold.

Vær klar over at anleggene i Canada er små i forhold til Alpene (unntatt Whistler), og ved mangel på løssnø kunne man like gjerne vært i Hemsedal og carvet bakkene (evt vært hjemme). Hvis du blir desperat etter urørt snø må du enten punge ut for cat- eller heliski, evt feste fellene og tusle. Tre uker bør uansett være nok til å få litt god snø, for mindre tid enn dette ville jeg vurdert Alpene.

For Park er det bare Whistler som gjelder i Canada, sier de som driver med sånt, tror jeg...

Takk for gode råd og tips! Jeg tror nok det blir canada framfor alpene da, selv om jeg bare planlegger et par uker. Halve morroa er jo også å oppleve nye plasser.

Det er mye å velge i mellom Banff i øst og Whistler i Vest. Om du liker toppturer er det uendelige mengder terrent rundt Revelstoke, som forøvrig også åpner en ny resort i vinter.
Om du holder deg på Vest siden av Rogers Pass (45 min unna revelstoke) får du som regel mer snø. Red mountain er et lite anelgg men med bratt tre kjøring. Kicking Horse er supert anlegg, men avhenger sef av snømengden. østsiden av rogers pass, og mindre snø.
Jeg ville fulgt med i vær rapportene til forskjellige anlegg, og valgt endelig når avreise nærmer seg. Det er mer enn nok å ta av! Fly til Calgary eller Kelowna for easy access til rockie mtns.

 
Annonse
Annonse
Annonse