tips til foto

hei.. jeg har denne vinteren tatt en del bilder.. jeg har også skaffet meg Photoshop, men er ikke så god på å fikse på bilder. jeg lurte på om noen har hadde noen tips til funksjoner og andre ting på photoshop som kan hjelpe på bildene??

legger ved en link til noen bilder fra sesongen:

http://www.flickr.com/photos/andersskagseth/

ønsker også gjerne kommetarer på bilden og hvordan jeg heller burde fikset evt tatt de.. alle tips om fotografering og redigering er ønsket..grin

mvh anders


mvh Anders

Likte noen av bildene dine veldig godt. Fin lyssetting, men viss du er ute etter kritikk burde du bli medlem av foto.no. Betaler du 150 kroner, kan du legge ut bilder på "bildekritikken". Der får du god respons av andre amatører og profesjonelle.

ok tusen takk for svar skal legge ut der.. ønsker gjerne svar fra andre om redigering og slikt.

mvh anders


mvh Anders

men foto.no virker jo som er gratis.. står at man kan oppgradere til sølvmedlemskap men hva tjenner man på det??


mvh Anders

Melder du deg opp til sølvmedlemskap får du tilgang til bildekritikken, bildegalleriet og du kan legge ut flere bilder, gratis medlemskap gir bare tilgang til bildegalleriet og du bare kan legge ut fåtall bilder i måneden. Du får riktignok tilgang til forumet uannsett, og det anbefaler jeg deg å bruke. Mange som sitter inne med mye god kunnskap!
Har ett inntrykk av at det er flere seriøse i bildekritikken, og tilbakemeldingen blir deretter. Likevel finnes det noen folk som er flinke på god tilbakemelding i bildegalleriet også. Selv har jeg gratismedlemskap, det funker greit siden jeg nesten aldri legger ut bilder. Skulle jeg begynt å legge ut flere hadde jeg helt klart valgt gull eller sølv. Var ganske aktiv der før, men på den tiden var hele foto.no gratis:p

Når det gjelder redigering er det jo vanskelig å vite hva du faktisk kan?

kan ikke så mye.. bare prøver meg fram så alle tips er gode tips..grin

mvh anders


mvh Anders

Nå er det ganske vanskelig å forklare alt, det er veldig mye du kan gjøre i photoshop. Likevel er det to grunnleggende ting som etter min mening er viktig.

1. Det viktigste er å leke seg! Da lærer du lett hva som funker og hva som ikke funker. Ett tips er å ta ett fritt utvalgt bilde og gjøre det du kan for å forandre det helt. Prøv ut alle knapper og se hva det gjør/hva du kan gjøre. Klipp, lim, putt inn tekst, bruk forskjellige filtere, forandre fargene osv. Blir som regel ikke pent i starten, men du lærer deg i alle fall de forskjellige funksjonene.

2. Min ynglingsfunksjon i PS: Layers.
Jeg justerer alltid farger, lys, kontraster osv. i lag i stedet for å gjøre det rett på bildet. Da kan man for eksempel enklere bestemme om det skal være mørkere i en del av bildet, eller om man bare vil ha farge på ett spesielt punkt. Ett justeringslag legger seg alltid i to bokser i layersmenyen. Den ene er selve justeringen som du bare kan klikke på for å forandre, den andre er hvit hvit. Hvis du marker den hvite boksen kan du bruke penselen og tegne bort områder du ikke vil skal inngå i det spesielle justeringslaget. Når du trykker på boksen vil du se at de to fargeboksene blir svart og hvit. Hvit fjerner ett område, svart legger til. Velger du en gråtone kan du pensle ett punkt gjennomsiktig, og punktet vil være mindre eller mer påvirket enn andre steder i bildet.

Det var altså to tips, håper jeg forklarte greit? Det er ikke så lett å forklare uten å kunne vise til hvor alt ligger gittsmile Også er det som sagt så mye du kan gjøre og lære i PS at jeg ikke kan skrive alt her.. Hehe!

Last ned Magic bullets photolooks. Det koster penger, men utrolig hva man finner på TPBwink
Photolooks er en plug-in til photoshop cs4. Det gir deg veldig gode muligheter til å styre med lys og farge uten for mye stress. Det er et avansert program som blir brukt av mange proffer, men det er allikevel veldig lett å bruke og forstå.

 
Annonse
Annonse
Annonse