telemarkbinding

Skal hive på et par 1080, forslag til stødige bind som står for en real trøkk?!?

Bindingen som per. dags dato tåler mest juling..og skulle du være så dyktig å ødelegge den så er det for pokker meg livstidsgarantismile Stå på stolte NarVikinger!!!

Linken rakler i støkker ganske fort. Gå for det beste, nemlig Bomber Bishop! Denne er utrolig stiv og kraftig. Men det er seff mulig du ikke har råd, koster 3200,-. Sportslageret i Oslo har den...

Den er solid, og skulle den gå i stykker, jo, da reparerer de den, eller du får ny!

Det hjelper liksom ikke med livstidsgaranti og alltid nye deler eller binding gratis, når du står på toppen etter 5 timersgange og skal ned en supersmoothe fjellside.. Det har blitt alt for mange telefoner opp dit til at jeg noengang tar på meg en ski med Linken igjen. Kjør safe og kjøp alt annet, uannsett garantiordning...

Skjønner ikke helt at dere plages så mye med Linken. Er det mange som har vært plaget med de siste års modeller? Jeg har ikke vært noe plaget. Kanskje det er for at jeg ikke subber kneene i skiene? Jeg har mange skidager i løpet av en sesong så jeg bør vite litt hva jeg prater om. Kanskje ikke like rå som alle andre...

Påstand: Folk som ødelegger mye utstyr bør tenke litt på kjørestilen sin. (Ser bort fra en stein eller ti)

Har brukt Bomber Bishop i to år, og det er ingen tvil: Dette er Den Beste Bindingen. Den er dyr, men den er verdt prisen. Linken er OK, men jeg har selv sett bindinger med slark og brekkasje. dette kan muligens repareres, men når du står på toppen av Albonagrat og skal ned 1200 høydemeter i pudder mot Stuben og du oppdager at bindingen ikke virker, da hjelper det ikke med god service i Narvik.

noen som vet når linken skal få bindingen til å fungere sammen med crispi støvler?? som kjent tråkker du deg ut av bindingen når du virkelig drar til..og ikke kom og si at det er bare til å justere, for det er gjort, og jeg kjenner fortsatt ingen som har crispi som er fornøyde med linken....

For det første er det ikke til å legge skjul på at linken bindinger går i stykker. De er laget av alt for mye plast, små skruer og fjærer. Men det er ikke det viktigste.

Bindingene er kanskje gode til racing men "power to the edge of the ski" er ikke det du skal ha på et par 1080. Med Linkenbinding vil tailen hele tiden henge slappt ned i luften. Dette er uheldig f.eks. på veg opp på en rail, spes. i spin. Det er ikke uten grunn at skihopperne har strikk mellom helen og skia. Kabelbindinger har ikke dette problemet.

Det er faktisk ikke så uvanlig å ha oppstartproblemer når en er i ferd med å utvikle noe nytt, linken gutta har hatt en del problemer med sine eldre utgaver av bindingen, men de lærer av sine feil. Jeg har kjørt linken i flere år nå og sett at hver minste slitasjedel har blitt forbedret!! Fjorårsmodellen er det ingenting å si på, de holder...har faktisk gjort ett godt forsøk for å se hvor mye de tåler.. Kjører Linken kombinert med Crispi, og hadde ingen problemer med å få de til å sitte godt, så ak4 jeg trur du har bomma litt på hvilken skrue du skal stille på, det er en du skrur vannrett for å stramme fjøra i hælmodulen, så er det den skruen du skulle ha stilt på som stiller hælfesteren opp og ned, gjør du dette riktig sitter de som støpt. Stå på!!

Har sjøl cobra på 1080. Kjempefornøyd. Tåler mye juling. Platene under (anti-is-ting) gjer at du ikkje får snø under skorne når du drar bakken baklengs.

"Med Linkenbinding vil tailen hele tiden henge slappt ned i luften. Dette er uheldig..."

MEN TA DEG SAMMEN DA MANN, da faller jo liksom litt av vitsen med telemark bort..hvis du ikke vil ha løs hæl så løp og kjøp en alpinpakke.

Linken fungerer førsteklasses til jibbing.

Du kjenner vel fortsatt ingen fornøyde Linken/Crispi-brukere etter dette innlegget, ak4, men her er iallfall én som er såre fornøyd med kombinasjonen. Har etter tre sesonger ennå ikke opplevd å ”miste” skia, og har for øvrig heller ikke noe å utsette på kvaliteten på bindingen. At Linken/Crispi ikke kan fungere sammen er m.a.o. ikke helt allmenngyldig. Men jeg har observert, både på dette og andre fora, at problemet er reelt nok for mange. Kanskje særlig rundt skostr. 27? Sjøl har jeg 28,5, og er som deg ganske nøye med justeringene. Kan ha noe å gjøre med kjørestil; mine luftige svev er tilpasset alderen, men hva gjelder svinger og fart er jeg fortsatt innstilt på å presse lemmer, remmer & tøy.

Joda, linken har hatt sine problemer, det har vært støpeteknikk, snøoppsamling osv. Alle disse problemene er ryddet av veien f.o.m i fjor - problemer som oppstår pga at skruer ryker eller at bindingen ikke sitter skyldes ene og alene inkompetanse hos brukeren.

Vi som har drevet med dette noen år vet hva som funker, og linken er utprøvd. Det samme kan man ikke si om bombern. Selv om den virker sabla bra. Jeg skal uansett vente en sesong eller to til bomberns barnesykdommer er ferdig.

Hei. Skal ha nye ski med nye bindinger til høsten, lurer bare på som er de vanligste problemene med Bomber? Får 30% på dem, men det er dyrt uansett for noe som kanskje ikke leverer 100%

Det er det ingen som vet. Det erhittil solgt etpar hundre i Norden. Men du kan godt være forsøkskanin for et lite US firma som har produsert en tilsynelatende god binding

...dette var i utgangspunktet ett spørsmål de som mener det er noe galt med bindigen, ikke de som er fonøyd. Serri.

Det blir litt som og bruke fem spenn på og stemme "vet ikke" når Oddvar Stenstrøm har SMS-avstemningwink

Se på åssen hælfestet på bomber"n, det er omtrent umulig å løse ut sideveis fordi stagene stenger skoen inne. Linken faller av når de bør falle av, dvs belastningene blir store nok, det gjør neppe Bomber, og da er det knærne som ryker....

1) Holdbarhet: Jeg har opplevd en eneste feil: Tåbøylen holdes oppe av en liten fjær. Dette er kun av komforthensyn da men kan sette støveltuppen rett inn i tåbøylen uten å løfte den opp. denne fjæren har røket, og eneste minus er da at jeg må løfte opp tåbøylen. Men man må jo bøye seg for å få på bindingen uansett. Jeg har 2003-modell. På 2004-modellen (og sikkert også kommende modell) er konstruksjonen endret slik at det er minimal sjans for at fjæra ryker.

2) Knær: Veil, Bomber er definitivt ingen utløserbinding. Med ALLE andre bindinger (og jeg har prøvd nesten alle inkl. Linken og Cobra) har jeg fått uønsket utløsning (snakker ikke om sperm her). Bomber løsner ikke, og det har både fordeler og ulemper. Men jeg mener det er like farlig og potensielt skadelig at en binding løser ut uønsket som at den ikke løser ut når den burde. Ikke særlig kult å miste skia midt i et dra-på-moment i litt fart, dette kan faktisk føre til langt verre skader enn et vridd kne.

Bomber er den klart beste bindingen på market, og den eneste ulempen er at den er dyr. Sorry Narvik!

Hvis du justerer riktig og taiter til skikkelig så sitter den som f. Jeg kjører ofte uten fangrem på riktig justert linken. Har bare prøvd bomber noen dager i fjor og synes den funker bra, men har en foreløpig generell skepsis. Sånn som jeg hadde til linkens første modeller, eller skyhøy og pitbull som den gang så tilsynelatende bra ut. Det tar gjerne noen sesonger før nyvinninger enten viser seg å fungere, eller viser seg å ikke fungere i hele tatt.

En forse bomber har foran linken er at bakskia følger med opp når man hopper. Og for dere som trives best i park er sikkert det fint.

Forøvrig skjer det jo mye i linken for tida, ser de skal skifte navn på bindingen. Også går det rykter om ei utløserplate fra neste sesong. Det kan jo være greit!

Men da faller argumentet om at BB knuser knær bort, eller rettere sagt så har Linken den samme ulempen som BB ved at den ikke løser ut.

Ellers kan jeg rent prinsipielt skjønne skepsisen til et nytt produkt og konsept, men BB har faktisk vært på markedet noen år og gjort betydelige videreutvikling hvert år. Og hvis du studerer konstruksjonen, så ser du jo fort hvor beinsolid og gjennomtenkt BB er. Den ser langt mer solid, velbygd, imponerende og fornuftig ut en "rakleverket" Linken. Og følelsen på skia er bare totalt rå. Denne bindingen sitter som "bettong", her er det ikke antydning til slark eller vridning i noen del av bevegelsen, bare ren og skjær kraftoverføring og kontroll. Et nydelig produkt, spør du meg (men det gjør du kanskje ikke?). Og jeg er ikke ansatt hos importøren eller Sportslageret.

 
Annonse
Annonse
Annonse