surfebrett til nybegynner

Jeg har blitt tilbudt et brukt sufebrett som er 6"8 til en billig penge. Jeg har prøvd å surfe en gang tidligere og har ikke peil, men akter å lære meg det i vinter. Er dette surfebrettet for lite for en nybegynner, hvor stort burde jeg ha? Jeg er 190 cm og 84 kg.

Alle svar og tips mottas med takk og bukk.

Det avgjørende er ikke så mye lengden på et nybegynnerbrett, men volumet og bredden. Er det et typisk "shortboard" med spiss tupp, relativt smalt og ganske tynt, vil jeg si det er altfor kort for deg dersom du er helt fersk. Er det en minimal med rund tupp, bredt og tykt, går det til nød.

MEN, mange vil fraråde å begynne med et shortboard... Det er det forsåvidt noe i, men dersom du begynner å surfe på en mal eller mini, selg det fort som fy når du begynner å få taket på å surfe bølgen på tvers. Et shortboard er mye mer lekent på bølgen enn en bred og tykk (mini)mal.

Alt for lite!!
Du har ikke sjans!!
Kjoep et stoerre brett, saa faar du laert deg aa surfe, i tillegg at du faar hatt det goey paa daarlige (smaa) forhold seinere..

Jo stoerre brett, jo bedre!

egg, mini mal, eller kanskje et gun.

trolig best å lære på et 7 fots egg

Kaldt i vannet, da charter tur til syden er å anbefale for å få en smudere intro til faget.

Kos deg

Enig med han over, men ikke selg minimalen når du kjøper deg et shortboard. den kan være go å ha på mindre dager når shortboardet er vanskelig å padle...

Surfer selv på 6"8" - 19,5 - 2,5 short, og det går fint å lære på, men det tar TID og du må være litt aggresiv"guts" og veldig tolmodig.

Type brett har også med hvor mye tid du kommer til å være i vannet. Om du er i vannet etpar ganger i uken i snitt, så begynner nok ting å løsne litt til neste høstgrin
-men gøy får du det uansetgrin

Jeg synes 6,8 høres litt for lite ut. Du bør heller satse på et Mini Malibu.

Jeg har et brukt Mini Malibu til salgs.
Brettet er 7,4 langt, 20 bredt og tykkelsen er 2,5. Dette brettet brukte jeg da jeg lærte å surfe, og jeg er veldig fornøyd med brettet!

Ta gjerne kontakt på telefon 911 92 063.

helt seriøst, ikke kjøp 6"8 brett. jeg er også nybegynner og har kjøpt 7"2 hybridbrett. det er akkuratt på grensen når man er nybegynner. med tanke på at forholde i norge ikke akkuratt er gold coast australia så har man ikke mange sweete dager i vannet hvor bølgene er latterlig digge, da gjelder ikke å ha for lite brett som man ikke kommer opp på. det ender med at du slutter med surfing fordi du ikke klarer det.

takk for alle svar. jeg skjønner at jeg burde ha et brett som er 7"4. jeg skal rømme landet og lære det i Mexico, men jeg regner med at det ikke spiller noen rolle angående brettet / bølger ?

en ting til: Hva har bredden og tykkelsen å si, og hva er å anbefale?

Begynte selv å surfe på et 6"8", men det tok litt tid før det begynte på bli sving på sakene. Tror progresjonen ville vært raskere hvis jeg hadde begynt på et litt større brett. Er ca 186 og 90kg.

 
Annonse
Annonse
Annonse