skovekt?

Alle som har en forkjærlighet for kvite urørte fjelltoppa, lika og lett utstyr. Hvorfor kan ikke alle skoprodusentene oppgi vekt på de ulike skoa? Eller er det bare eg som ikkje finn det?

Telemarkpyrenees oppgir skovekt for garmont og skarpa. Thermoliner ser ut til å vere trikset for å få lette sko, T2 thermo veg 100g mindre enn T4.

Skal du ha telmarkm, randonee eller alpinsko?

Ta Heller å trim opp 100gram ekstra muskler i låra. Ta på 14kg utstyr og slep det opp. ned igjen er det PAY BACK time.

husk at du må "koke" innerskoa viss det er thermoflex. greia er at skoen skal støpes til foten. funker sinsykt bra! men du må finne en butikk som har ovn og peiling...

Det er snakk om meir enn 100 gram -Big-!
Trur det kan vere vektforskjell opp imot 1 kg. Og det betyr litt på 2000 høgdemeter.
2000m*1kg=10 000kg ekstra vekt!

Kan telemarkinnersko kokast og? Kor masse kostar det?

Hvis du har en thermo-innerstøvel kan du sikkert steike den selv i ovnen. Jeg oppgraderte mine T1 med Raichle Thermoflexes i fjor. Steikte de selv i ovnen og er fornøyd med resultatet, varmere, bedre tåplass og litt vekt spart. Men ski+binding+sko veier vel fortsatt 10+kg....

2000m*1kg =2000kgm, som ikke gir mye mening, hva er en kilogrammeter?
1 kg ekstra er en kilo ekstra. Spm er hvor langt du gidder å gå med denne ekstra kiloen.

Scarpa leverer telemarkstøvlene sine både med gammel innersko, og med ny thermofit innersko. Er vel ca samme pris. Med Thermo innerskoen sparer du drøye halvkiloen og du får sko som sitter som støpt. Bakdelen er at de er litt blautere, og ikke så slitesterke. Thermo innerskoene skal tilpasses foten din i butikken. Dette gjøres ved å varme opp skoen.

 
Annonse
Annonse
Annonse