redigeringsprogram

hva er det beste redigeringsprogrammet for å redigere film.


NMN

Det spørs hva du mener med best. Er du fersk innenfor videoredigering er det vel greit å begynne med Pinnacle Studio 9 eller Adobe Premiere Elements. Dersom du er halvproff og pris ikke er tema er det mange som er fornøyd med Adobe Premiere Pro, mens et annet alternativ er Pinnacle Liquid Edition. De førstnevnte koster i størrelsesorden 600-800 kr, mens de siste koster flere tusen.
Selv er jeg faktisk veldig godt fornøyd med Pinnacle Studio 9, men det er mange som mener dette er ustabilt og medfører mye crash på PC'en. Dette har ikke vært noe problem for meg.
Ellers er det mye bra info på diskusjonssidene til www.akam.no.

Kjøpe en Mac G5(Apple), som i seg selv kommer med iMovie HD hvis du er ny innen videoredigering. Hvis du er erfaren kan du kjøpe Final Cut pro HD, det beste du får tak i, men bare programmet koster mer enn et par nye ski med binding og støvler, så det er en stiv pris, og du skal ha ganske grei peiling på redigering for at det skal være noe vits. Men slik jeg ser det er Final Cut pro HD det beste redigerings programmet tilgjengelig for de fleste. Og må bare nevne at disse programmene er så stabile som det er mulig å få et program.

Ski

Har ikke prøvd så mye forskjellig, men det har jo blitt noen klipp/filmer, godt fornøyd med pinnacle, så sant ikke filmene er for lange (kan forøvrig ha noe med pc'n å gjøre)

Personlig synes jeg pinnacle ikke er noe særlig.. Derimot vil jeg anbefale Adobe Premiere eller Vegas.. Hvis du er "ny" i gamet, bør du ikke investere i Premiere. Dette fordi du trenger en del kunnskap før du kan dra nytte fullt ut av programmet.. Derimot vil jeg anbefale Vegas. Vegas er logisk og enklere å bruke. I tillegg er det nok av funksjoner til at du kan lage en feet film.. Det er faktisk flere skate/ski/snowboard filmer som kun er redigert i Vegas.. Lurer på om det er Sonic foundry som er utgiveren :/

Kan hende jeg har repetert de andre her nå, fikk ikke tid til å lese... Uansett - Lykke til..!

Pinnacle Studio 9 kurant og enkelt å bruke, og følger med dersom du kjøper deg DVinn-kort, Tv-kort eller annet fra Pinnacle. Kurant, ettersom Studio9 koster rundt 695 kjøpt løst.
Adobe Premiere er nok noe av det bedre man kan bruke på pc, men som med mye annet fra Adobe, er det utrolig omfattende.
Det kreves fort et par kurs, eller en dummies-guide på størrelse med bibelen for å beherske det godt.
Probemet med pc (les: windows) er stabiliteten.
Har brukt Imovie som fulgte med osX endel ganger, det kan selv mor bruke, og det setter få begrensninger på sluttproduktet. Men aller viktigst, du får stabilitet. Skal du redigere mye film, og vurderer å kjøpe deg ny pc, dropp alle planer og ta deg heller en tur innom et eplehus og kjøp deg en mac.

avid er bra. ikkje tenk på pris når det er noe som heter crack

ta til etteretnign at det er noen ærlige sjeler der ute som ønsker å betale for sakene. =)

Jeg har benyttet meg av Pinnacle Studio 9, og har hatt mye kjekt med det! Enkelt å bruke!

Å si at Finalcut Pro er det beste som finnes er vel å ta litt hardt i.

1. Som i gamle dager, kan man ikke lenger si at Apple er bedre på video. Bare spør Steve Jobs. Grunn til at Apple bytter til Intel.

2. 70% av Hollywood bruker Avid.

3. Avid er bedre :P~

og forresten.. Pinnacle 9 er ikke brukbart

okei, jg har brukt pinnacle 8 i et par år. Vet ikke om 9'ern er mye bedre, håper det for pinnacle sin skyld! For syns mulighetene i Pinnacle er meget begrenset. Men jeg gidder ikke bruke penger på å kjøpe et nytt program, selv om jeg veldig gjerne vil...

Og en ting til, mange av mine prosjekter har gått tapt på grunn av ustabilitet.

Derfor, hvis ikke pinnacle ikke har forbedret programmet sitt betraktelig så styr unna.

okei, jg har brukt pinnacle 8 i et par år. Vet ikke om 9'ern er mye bedre, håper det for pinnacle sin skyld! For syns mulighetene i Pinnacle er meget begrenset. Men jeg gidder ikke bruke penger på å kjøpe et nytt program, selv om jeg veldig gjerne vil...

Og en ting til, mange av mine prosjekter har gått tapt på grunn av ustabilitet.

Derfor, hvis ikke pinnacle ikke har forbedret programmet sitt betraktelig så styr unna.

vegas versonene er bra. enkelt og bruke også

kan ikke komme å si at final cut pro hd er det aller beste. det spørs helt på hvor kreativ du er når du redigerer. vegas 6 har sykt mange muligheter, greia er du må bare tenke litt logisk, så kan alt bli mulig i det programmet.

er det ikke no greie redigeringsprogram som ikke koster noe...?

Skal ikke komme og påstå at Final Cut er det BESTE redigeringsprogrammet.

Men at en Mac er mer stabil enn en PC, er det vel lite tvil om.
Og stabilitet er noe du absolutt vil ha dersom du skal redigere video.

Jeg påstår også at det er lettere å være kreativ på mac, og det gjelder ikke bare videoredigering.

Ved kjøp av mac, følger det med en programpakke som heter "iLife".
Består av:
- iMovie HD (videoredigering)
- iDVD (når du skal lage DVD av filmen din)
- iTunes (burde være kjent for de fleste)
- Garageband (lyd)
- iPhoto bildebehandlig
og etter nylansering i går: iWeb som gjør det griseenkelt å lage en hjemmeside SOM SER BRA UT! (merk det siste).

Alle disse programmene er laget sånn at de "snakker" sammen.
Dvs. at når du lager filmen din er det smooth å hente musikk fra iTunes og det samme om å hente bilder fra iPhoto og selvfølgelig å brenne sluttproduktet i iDVD.

Det finnes SIKKERT noe tilsvarende for PC(?), men neppe noe som er like LETT å bruke, og hvor sluttresultatet ser så BRA ut.

Gå inn på apple.com og sjekk ut iLife.

Jeg bruker windows PC på jobben, men hjemme er det Mac for alle penga.

Har hørt om mange som har switcha fra PC til Mac, men svært få som har gått andre veien...faktisk ingen når jeg tenker meg om.

Kjøpte min første Mac i -97, og spurte fyren jeg kjøpte den av hva som var "greia" med mac.

Engelsk som han er, oppsummerte han det bra med å si:

-People work on their PC's, but love their Macs.

Forventer ikke at Windowsfolket her inne skal fortså dette, men tipper at andre maccere nikker gjenkjennende.

Vurderte å kjøpe mac i sommer, men havnet på windows


NMN

Kondolerer....

Øyvind, SKifilm skrev:

"1. Som i gamle dager, kan man ikke lenger si at Apple er bedre på video. Bare spør Steve Jobs. Grunn til at Apple bytter til Intel."

Grunnen til byttet til Intel har med å gjøre at PowerPC-prosessoren ikke lenger klarte å "henge med" i svingene med tanke på strømforbruk og varmeutvikling.

Det har ingenting med brukervennligheten og stabilitet å gjøre.

bruker final cut 5 og syntes det ruler som faen. men så lenge du holder på med amatørfilm spiller det ikke så stor rolle. så hva 70% av hollywood bruker har ingen ting å si. skal jo ikke lage noe spillefilm.

Har hatt et par generasjoner av Pinacle Studio (nå 8). Jeg er helt enig i at det er ustabilt. Det låser seg, og selve videogenereringen går noe tregt. Av positive ting må det nevnes at brukerterskelen er lav.

 
Annonse
Annonse
Annonse