"Vanntette" glidelåser - konkrete erfaringer?

Bunaden holder på å ta kveld og skal erstattes...

Har sett på Arcteryx Theta AR som for meg virker som et godt allround-alternativ uten den mest sinnsykte prislappen. Lav vekt er også en stor bonus!

Men jeg er ekstremt skeptisk til sånne "vanntette" glidelåser! På mølet Helsport lager så holdt det ikke unna vann for fem flate øre. Bedre ble det ikke av at gummipakninga begynte å flise seg opp...

Er det noen som har helt konkrete erfaringer med Arc'teryx eller Norrønas vanntette glidelåser i SKIKKELIG møkkavær/regn?

Har erfaring med whiteout's vantette glidelåser, og regner med siden de er et underselskap av Norrøna så vil de mest sannsynlig være av samme kvalitet og merke.

Har hatt en Whiteout Cosmonaut jakke samt Yuri bukse i 2 år med normal bruk på fjellet og til vanlig og må si de vantette glidelåsene har funka bra. Har ikke flisa seg opp slik som du referete til på Helsport mølet og har minial slitasjen (så å si ingen. Ikke noe utenom hva du forventer etter 2 års bruk.

Har heller aldri opplevd at de har lekket eller blitt fuktig på innsiden, og har brukt den i flere hærlige vestlandsstormer.

Arcteryx har jeg dog ingen erfaring med..

Jeg har en Arcteryx sidevinder jakke med "vanntette" glidelås foran og på alle lommer. Min erfaring er at det stort sett holder tett, men at i kraftig regn holder det ikke.

Vet ikke om det går an å sette inn glidelåsen med noe for å tette bedre, men min neste jakke blir uansett en med glidelås som har "stormklaffer" foran.

Arcteryx påstår heller ikke at de er vanntette,de er vannavvisende. Men den nye glidelåsen til arcteryx er mye mer solid enn de andre. Beste må være som han oppfor skriver, vannavvisende gildelåser med stormklaff over.

Jeg har ikke merka at glidelåsen har lekket vann og hvertfall ikke flisa seg opp. Jeg er veldig fornøyd=)

har vanntett glidlås på noen jakkelommer her og der. Ikke merka noe som helst til slitasjeskader.

Eg har ikkje hatt nokon dårlege erfaringar med vanntette glidelåsar i regnvær, men i minusgrader er det værre. Det skal mindre til for at en slik glidelås skal fryse fast, enn en vanlig glidelås. Eg har ein sovepose med slik glidelås, og når eg våknar med is rundt glidelåsen er det nesten umulig å få røska den opp. Men det er ikkje sikkert det er like problematisk på ei jakke.

De forhold jeg vil at jakka skal tåle er en hel dag ute på tur med sammenhengende regn og mulig sterk vind. Flapp er å foretrekkem, men flere av de jakkene som har flapp er enten tunge eller har andre detaljer som jeg ikke vil ha... Har sett på Trollveggen, men den er litt vel lang og tung. Arcteryx Theta AR og SV eller Alpha SV ser ganske knall ut, men så var det disse glidelåsene som jeg er skeptisk til.

Det er alltid noe gærnt... *SUKKKkkkk*

Iflg Norrøna, er det ett selskap som lager over 90% av verdens vanntette glidelåser, nemlig YKK. Så alle produsenter av jakker, bruker glidelåser fra stort sett samme produsent. Norrøna sa de ikke var 100% fornøyd og hadde egne ideer om glidelåsene, men de fikk ikke gehør siden de var en så liten produsent.

Men YKK har også mange forskjellige modeller. Helt fra dønn enkle som man finner på billige treningsklær, til glidelåser for tørrdrakter... Men jeg vet Patagonia også har gått bort fra YKK sine glidelåser. Men jeg må bare si at på Stretch Element virker årets glidelås ikke like bra som i fjor!

Om Norrøna har de rette forutsetninger til å produsere bedre glidelåser enn YKK gjenstår også å se. Det kan ha vært andre villkår som gjør at Norrøna vil bort fra de også. Den nye membranen til Norrøna skyldes jo fordi de ikke fikk de villkårene de hadde håpet på fra Gore.

Men i bunn og grunn gir jeg meg totalt beng i hvilket merke jakka eller glidelåsen er av. Men det skal være solid, lett og funksjonabelt!

Jeg har en Alpha SV jakke som jeg har brukt i både veldig vått og veldig kaldt vær, og har ennå ikke hatt noen store problemer med ising eller lekasje. Jeg var også skeptisk til vanntette glidelåser i starten fordi jeg aller best liker jakke med trykknapper, men Arc'Teryx-jakken var så god at jeg måtte ha den selv om den kun hadde vannavstøtende glidelåser.

Irriterer meg grønn over at TNF Mammatus har så dårlig passform (Noen som har erfaringer med denne forresten?) For den har omtrent alle detaljene jeg vil ha fra jakke og bukse. Men jakka er utrolig vid men allikevel fjåsete kort i armene!..?

jeg har aldri opplevd at hverken alpha, sidewinder, scorpion eller stingray jakkene til teryx har blitt våte gjennom glidelåsen, de tåler uten problem en lang dag på ski eller sannen utendørs aktivitet.

tror det skal rimelig ekstrem bruk til for at dette skal skje.

Har hatt både Norrøna Trollveggen og Lofoten ute i skikkelig go-vær. (15 sek/m vind og pissregn)

har ikke hatt problemer med at det er kommet vann gjennom, men fuktighet har forekommet. Som nevn er de ikke vanntette, men tåler overraskende mye, som nevnt er klaff å foretrekke..

forresten er trollveggen en utrolig bra jakkegrin

Når jeg skulle kjøpe ny jakke sto valget mitt mellom Arcteryx Alpha SV og Theta AR. Jeg endte på Aplha SV og har ikke angret et sekund!!! Jakken har jeg brukt både i kraftig regn og i kaldt vær. Har enda ikke blitt våt eller opplevd at glidlåsen fryser. Frontglidlåsen til Alpha SV jakken er "grovere" enn glidlåsen på eksempel Theta AR, nettopp av den grunn fordi den skal kunne motstå kaldere vær og ising mye bedre. Jakken ser helt rå ut og føles fantastisk å ha påsmile Er mye annet med denne jakken som er utrolig bra, men tar for mye plass og skrive alt herwink Denne jakken er etter min mening noe av det beste man kan få kjøpt innenfor skallbekledning! Så lykke til med valgetsmile

Helly Hansen's Odin Mountain Jacket bruker den nye YKK Aquea Seal glidlåsen, som vistnok skal være 100% vanntett. Veldig fornøyd med jakken foreløpig, men har ikke fått testen den i skikkelig ruskevær enda.

Etter en kald og vindfull (og fuktig) natt i kirkenes for noen år siden uten glidlås på jakka(bergans)er jeg utrolig lite imponert over jakker med vanntett glidelås uten stormklaff. Når det gjelder vanntetthet så fungerte vel det helt greit om jeg ikke husker feil.

Desverre er det nesten ingen 3lagsjakker med både stormklaff og snøskjørt, men etter en del somling på nettet kom jeg over marmot troll wall, ser meget bra ut. dog dyr og ikke funnet i norske butikker, så passformen vet jeg fint lite om.

nå trur jeg det finnes rimelig mange klesprodusenter som er bedre på glidelåser en bergans Mr Hansen.

jobber i en butikk som forhandler bergans og har hatt endel reklamasjoner på netopp det, når det er sagt så virker det som om de har blitt bedre i det siste...

min skepsis er da litt mindre, selv om jeg mistenkte at så var tilfelle.

At jeg insisterer på å gå all-out denne gangen skyldes først og fremst at jeg er med i beredskapen til Røde Kors, og da er det ikke alltid man velger været...

Andre grunner er at jeg har ambisjoner om å få prøvd meg litt på is og bre i '09. Men egentlig er den største grunnen at jeg er så innmari lei og forbanna på allskens billig søppel som jeg i løpet av svært få år har til sammen betalt det en hel bunad fra f.eks Mammut koster i dag, på grunn av den høye frekvensen av utbytting!

Jeg vet ikke om jeg gjør noe galt, eller om jeg rett og slett ikke er som "folk flest". Selv syns jeg bare jeg er en aktiv amatør.

Foreløpig er det nok for min del Mammut Extreme Logan som frister mest (Dog IKKE i blå og oransj!) Den har i det minste flapper på innsiden rund baut. Trollveggen har flapp på yttersiden av jakka, men jeg syns ikke noe om detaljene på buksa. Har dessuten svært god erfaring med Mammus Base Jump bukse og Ultimate jakke som jeg bruker til alt hvor jeg ikke forventer drittvær og/eller mindre enn fem grader.

Ja vanntette glidelåser er spennende...
surprised

 
Annonse
Annonse
Annonse