idioter i løssnøen eller??

Jeg kom i prat med en kar, som kunne fortelle meg at han var frikjører og syntes dette var topp å drive med. Etter som jeg selv tar en del turer utafor allfarvei ble vi sittende å prate. Etter hvert kom det fram at typen ikke hadde peiling på noe som kunne kalles kunskap om skred og skikkerhet. Men han påsto at han drev mye frikjøring. Jeg klarte ikke å la vær å bli forbanna. Er det ikke sånne folk som blir tatt av skred og skaper store overskrifter og fordømming av folk som oss??? Vil de til slutt ødelegge slik at alt utafor bakkene blir stenkt? (fjellet er jo fortsatt åpent da men) Det værste var at han ikke var interisert i å prøve å lære noe om sikker ferdsel heller. Bør vi som er i fjellet endel kjeppjage sånne nisser inn i løypene igjen eller skal vi la de holde på, og grave dem ut etterpå???

å holde god avstand til dem om du skulle være så uheldig å møte dem i fjellet. da risikerer du i alle fall ikke å bli dratt med i noe de setter i gang... men jeg er enig: det er irriterende å møte folk som ikke har respekt for det de faktisk holder på med, og kunnskap nok til å gjøre det sikkert. om man ikke har kunnskap, så bør man i alle fall være ydmyk og lærevillig! problemet er nettopp at den første leksjonen er å innse at man aldri kan bli "utlært", og det er vanskelig å svelge for mange som selv synes at de vet og kan mer enn nok. jeg prøver å lære noe nytt hver gang jeg er i fjellet, om ikke annet forsøker jeg å legge merke til småting som hvordan snøen ligger og mine egne vurderinger. og jeg innser hver eneste gang at jeg alltid har noe å plukke opp!

"Snow sense" og "Avalanche Handbook" Gå kurs... forstå at Norsk klima er forskjellig fra alpene som igjen er forskjellig fra Statene/Nord-Amerika.... ØV ØV ØV ØV ØV ØV ØV ØV ØV ØV ØV på skred reddning... Øv på nød transport og evakuering. Ha en plan for hvordan Taulaget eller turkameratene kan frakte en skadet eller nedkjølt person til sikkerhet. Ikke stol på Mobiltelefoner, men ha en avskrudd nederst i sekken i teilfelle. Hjelp folk til å oppnå forståelse, ikke DØM eller HÅN folk som er uvitende. Hjelp de heller til å forstå hva som er konsekvensene av uvettige vurderinger blir. VÆR FORBREDT vit hvor nærmeste reddnings gruppe holder til og hvordan de kontaktes... Vær forsikret, spesielt i utlandet CARTE NEIGE er veldig bra...

er vel og bra, men hindrer ikke at det skjer uforutsette ting i fjellet -enten det er skred eller andre ting. så egen kunnskap om ferdsel og sikkerhet i fjell bør rett og slett være en del av skiferdighetene dine. på samme måte som man ikke drar en switch bio 900 første gangen man hopper over et bigjump, kaster man seg ikke utfor den råeste linja i storfjellet uten nødvendig kunnskap. enkelt og greit.

Burde komme mobiler med skredsøker, jeg kjøper straks!

Du skjønner vi har ofte andre hobbyer også. Frikjøring er dritkult, men jeg har altså andre hobbyer som er enda dritkulere. Ta på brillene for litt mer vidsyn! Sex og luftsport er, for meg, faktisk enda mer dritkult.

Har alltid meint at eit fint spor i urørt pudder er det beste ein kan gjera med buksene på. Etter kvart er eg blitt overbevist om at det overgår det meste ein kan gjera med buksene av også! Har derfor lyst til å halda fram med pudder enno nokre år. Kjøpte hjelm og knebeskyttarar i fjor og skredsøkar i år.

Begge deler er digg når men driver på, men begge deler har sine faremomenter. Når sjansen for å få en dødelig kjønnssykdom eller å bli steril er stor bruker folk kondom, men sjansen for å bli tatt av ras er også relativt stor. Hvorfor bryr da ikke folk seg om å "beskytte" seg mot ras? Hvorfor bruker ikke flere skredsøker og graver snøprofiler og lærer om faretegng og kammerathjelp. Er det fordi risikoen anses som relativt liten og søker er dyrt?

kanskje noen burde finne opp en elektronisk dings ala skredsøker som kan brukes på byen i sene nattetimer? dvs en kombinert gonore-herpes-hiv-anti-blomkålpikk-beeper? den kunne f.eks gi utslag når man nærmer seg "farlig terreng" så og si... eller er det med sex som med skred at det er etter ulykken har skjedd at man må gjøre jobben? enn så lenge er det slik at kunnskap ruler, med eller uten bukse!

Med en søker blir det jo greit å redde villfarne kompiser som prøver å gjemme seg i kahytten til Jutta Knødelmaier i Knødelstrasse 4 i Stanton. Men det er et helt klart behov for søker ved besøk hos ekstreme slarkedåser. Hvis du forsvinner helt inn i slarkehakket, har gutta en tjangs til å finne deg. Men søkeren må være slarkedåsesafttett

Ser debatten har sklidd litt ut her. var men som et seriøst innlegg, men det ble vist ikke noe av det. Pris på søker sier owe noe om, ja det er jo ett kapittel for seg selv... mange butikker han nesten 100% fortjeneste på en søker. Da mener jeg at de ikke forstår hva de selger. Men det hjelper vel lite. Noen som har komentarer på første innlegg så kom med dem sex liker vi ikke!! (hehe)

Akkurat som du hater at folk som ikke kan noe om skred leker seg utenfor preppa løyper, så hater jeg folk som predikerer andre uten at de kan norsk. Kunne De venligst ta Dem tid til å sjekke det De har skrevet, så blir det kanskje bedre neste gang!

venligst ?

kult!

Frikjøring er så mangt, det er vel ikke så mange som driver med tvangskjøring?

Sidan eg var ein av dei som fekk denne tråden til å spora over på sex skal eg prøva å retta inn kursen. På http://www.cascadetoboggan.com har dei Ortovox X1 til USD 219. Eg kjøpte 2 stk. og innkl. alle avgifter kom dei på NKR 2200 pr. stk. Ca 10 dagars leveringstid. Sett i høve til f. eks. søte hjelmar er vel ikkje det så gale.

 
Annonse
Annonse
Annonse