folkehøyskoler og friluftsliv.

har tenkt bittelitt på folkehøyskole et år... noen som har gått på friluftsliv (linjer) som er å anbefale?? det fins så veldig mange skoler og linjer at det er vanskelig å velge, ivertfall ut ifra det lille de skriver om seg. Noen som har noe glupt å si??
spesielt når det gjelder ski/klatring/sykkel. off piste også rett og slett...

gikk selv på voss, og det var jo bra. Men skulle jeg valgt igjen hadde det blitt ski/klatre linja i lofoten!! uten tvil!

Høgtun er en super folkehøgskole! Har telemark-valgfag på våren...tur hver fredag. Hatt mange fine turer i Sunndalsfjella og omegn!! Gå inn på www.hogtun.fhs.no og kikk på de fine bildene våre! Du vil oppleve mest ski på idrett eller friluftsliv. Høgtun har også klatrevegg.

Hilsen Høgtun-frelst!

cross-downhill linja, masse sykling, ski osv osv... Klatrevegg i gymsalen.

PS! Du er for sent ute hvis du tenker på å ta en populær linje, på de beste skolene.

Så det var ei som hadde gått Voss og syns det var bra. Gikk selv på Voss, og dersom du ønsker en skikkelig aktiv skole med klatring, off-piste osv bør du absolutt IKKE velge VOSS!!!! Lærerne er ikke akkurat nytenkende når det gjelder turer og aktiviteter. Ikke et stygt ord om Lyder, koselig og fling fyr, men ønsker du et år med action er vel kanskje ikke treski og vadmel det du leter etter? Ville valgt en mer "ekstrem" linje enn Idrett og friluftsliv på Voss viss jeg var deg. F.eks Valdres, Lofoten eller Øytun.
P.S.: De har jo sykling på Voss da, vi sykla hvertfall Rallarvegen...

noen som hvet om noen bra folkehøyskoler som har snowboard linje???

ik heiling ass.

Brattlinja på Hallingdal Folkehøgskule er tingen. Her får du klatring - isklatring - mye ski og brettkjøring (sykling er det ikke så mye av men). Artige og flinke karer som lærere - en er UIAGM guide og har skrevet Skredfareboka...

Hemsedal en liten svipp unna er jo heller ikke å forakte...
Og Pernille Pub - hoho..

Tror du må søke svintidlig for å komme med på Brattlinja nå.... jaja, sånn har tidene blitt.

Lykke til

Bratt er full. Ble full nesten med en gang.

Men jeg har søkt (og kommet inn) på "idrett og friluftsliv" på Ringebu. Ligger i byen Ringebu 7 km fra Kvitfjell. De skrøt av at de kanskje kjører mest på ski av alle i landet. Tror de mente nedoverski/snowboard. De nevnte også toppturer grin Et sted kalte de seg Ski-idrett og friluftslivslinja. Vet ikke om de klatrer så mye.

Du burde ringe folkehøyskolen du har tenkt å søke på og spørre hva de driver med osv.

Mail meg om du lurer på noe.

Bra sider:

www.folkehogskole.no (alle norges folkehøyskoler)

ringebu.fhs.no (siden til ringebu)

Om du ikkje klarar å bestemme deg for linje, så ambefalar eg deg likevel på det aller sterkaste å ta eit år på folkehøgskule!
Du vil ALDRI angre! Heilt sinnsjukt bra!
Eg går på Valdres FHS, er heilt enormt!

en meget bra skole, og man opplever og lærer enormt mye!! vil absolutt anbefale skolen, men det er bare foto-linjen som har plasser igjen for neste år (tror jeg).

det finnes sikkert mange bra skoler med mye det samme innen friluftsliv, så du finner nok en!

øytun er også en kristen fhs.

Maten suger.. Lærerne suger også
Og Pernille Pub er mest for den som er glad i hellbilles og trønder-rock.
Bare så du vet det!

Thanx folks!

i Henningsvær (lofoten) det er kanonbra der.. bodde der i 5 dager for 1 måned sia.. gik på tur sammen med dem, virker så dem har det drittbra der.. sjekk det ut før du søker en ana plass

Går på nordfjord fhs nå i år, er en veldig bra skole med dyktige og engasjerende lærere. Nordjford er en ren friluftslivsskole der alle linjene er friluftslivsrelaterte, f.eks "ski" og "bre og fjell". Skolen ligger også ideelt til med tanke på friluftslivsaktiviteter, mange fine toppturmuligheter og klatrefelt i nærheten.

Sjekk ut www.friluftslivskulen.no

øytun og Alta er verdens beste sted.
Linjene vi kan anbefale deg er:
Friluftsliv off-piste; masse løsnøkjøring, sykkeltur over Finnmarksvidda, skredopplæring +++
Friluftsliv veileder; isklatring, ski, klatring, brevandring +++
Friluftsliv flyt; Kiting, havkajakk - et helt nytt kurs!!!

I år tok off-piste klassen sine første svinger i september, og pudderet er ekstra bra i finnmark og troms (Lyngsalpene)

Jævlig bra sosialt..hehe
Mørketida er også helt fantastisk herlig!!
Dessuten har skolen en egen klatrehuk i fjellet bak skolen, så klatremulighetene på fritiden er god

Hvis du går inn på den nye hjemmesiden til Øytun (www.oytun.no) og går inn på linjene, kan du komme i direkte kontakt med årets elever og høre hva de sier!!

Ride onsmile

Er det noen som har erfaringer fra Rødde? Har fått plass der til nesteår. Andre her inne som skla starte på rødde?

Til deg "ole idolet": Hva i all verden er galt med deg? Er du elev ved skiringsal eller no? Om du er en ekte nordmann så må du faen meg klare å spise maten du får! Hallingdal fhs er topp tre av landets folkehøgskoler! Det er ikke uten grunn at den allerede er overbooket pr 1. april. Først i landet. Går der selv, og opplever utrolig mye spennende. Hemsedal er en halvtime unna, det er 5 mil til geilo. Pernille Pub er et meget trivelig sted, der du forresten kan styre musikken selv. Hvis du er så oppegående at du klarer å få deg bort til bardisken da. Så jeg tenker at du må tenke om igjen jeg, "ole idolet"!!!

Jeg går på ff på rødde i år, og er kjempefornøyd med året, masse bra folk fra hele landet, kule lærere, masse skikjøring, og alt er tilrettelagt for progresjon i egen kjøring. anbefales
(skal sannsynligvis være sivilarbeider der neste år, sees?)

Er fra Ringebu og Gikk på Hallingdal fhs for noen år siden. Terrengmessig er begge stedene ideelle for mtb sykling med ubegrensede muligheter uansett om du sykler mest nedover eller bortover. Begge stedene har stabilt vinterklima. Personlig ville jeg holdt en knapp på Hallingdal fordi: Muligheten for toppturer i alpint landskap er mer tilgjenglig; det er mye bedre uteliv i Gol og Hemsedal enn i Ringebu; jeg foretrekker Ål, Hemsedal, og Sudndalen framfor Kvitfjell, Skei og Gålå, som er de tre beste offpiste lokasjonene med heis nær Ringebu. Det stemmer dessverre at maten på Skaga er grusom. Klatring har jeg ikke peiling på, men jeg vet at det er en god innendørsvegg i Ål og at mulighetene for isklatring generelt er god i Hallingdalen. Uansett er Ringebu ikke et dårlig alternativ. Dessuten trenger du ikke begynne på bratt, du kommer sikkert til å få plenty med utfordring om du så begynner på dans og drama (gikk Idrett). Hvis du liker langrenn har Ringebu (+ Lillehammer og resten av Gudbrandsdalen) kanskje det beste, største og mest varierte løypenettet i hele verden. Dessuten får du Trollpasset garantert mye biligere enn Vinterlandkortet.

Jeg har, dessverre, tilbragt et halvt år og vel det på hallingdal fhs. Så jeg vet hva jeg snakker om. Det jeg skriver er basert på egne erfaringer, ikke rykter og vås.
Maten er dårlig på skaga. Den kan være så norsk du bare vil, den smaker ikke.no godt av den grunn.
Kvaliteten på lærerene varierer mye, det er kanskje en grunn til at omtrent halvparten av de som gikk friluftsliv i år slutta eller bytta linje?
Å kalle Pernille Pub for koselig synst jeg fortsatt er å overdrive. Det er/var endel slossing (ofte uten at vakter griper inn). Hvor mange elver har sloss i år? Tipper det er endel. Ikke vet jeg, men "Hallingdølen" vet kanskje?

 
Annonse
Annonse
Annonse