calgary--->revelstoke

skal en tur til revelstoke i vinter. noen som har reist fra calgary til revelstoke med buss e.l? har ikke tenkt å leie bil siden vi skal være i revelstoke hele tiden. er det kun greyhound som funker eller fins det andre muligheter??

Sving innom Torshov Sport på Grünerløkka i Oslo om du har mulighet, Jonas og Håvard der skal være i Revelstoke og omegn i 3-4 måneder i vinter. Tipper de har et par tips!

GOD TUR!

Dårlig med passasjertog til Revvy, så buss er den eneste offentlige transportløsningen.

litt langt å reise fra bergen til oslo for info.....
i alpene er det jo mye minibus tilbud fra flyplasser til skidest. som ikke
er så dyr.... har funnet noen i calg. men der va det stive prise..
selv om det er greit å bli hentet på flyplassen og kjørt til døren..
tviler på at canada i februar er noe koselig plass å vente på bussen ute.

Det er et godt stykke fra sentrum og opp til trekket i Revelstoke. Bil er således veldig greit å ha, og koster ikke skjorta. Vi hadde et udyr av en luksus-SUV i tre uker for ca 14-15000, og en kan med letthet få det mye billigere

Hvor lenge skal dere være der?
Et alternativ til leiebil er jo å kjøpe en billig bruktbil som dere selger ved avreise.

Det er uansett greit med den fleksibiliteten en bil gir. Mye god skikjøring innen en 3-4t kjøring. Og Rogers Pass om du liker toppturer

skal bare være 2 uker.. så leiebil dobbler jo nesten prisen for turen...
vet det er litt avstand til ski anlegget men virker som det er mange buss muligheter fra det fleste motell og til anlegget.

Når skal du dere dit/hvor mange? Er en liten gjeng som skal til Canada des-feb, har leid monster-bobil og skal sikkert til Revelstoke på veien smile

Greyhound er nok enklest/billigst, ja. Tog er utrolig dyrt i Canada (og jeg har aldri sett et passasjertog i Revvy), fly er nok enda dyrere (er ei lita flystripe der). Revelstoke ligger forovrig mellom to fjellpass, dersom det er snostorm kan veien fort vaere stengt i et par dager (traff noen svensker i Revvy i fjor som fikk et par ekstra dager i Calgary mens de ventet paa at veien skulle aapne).

Revelstoke har gratis skibuss (hadde ihvertfall i fjor). Har de ikke det lengre saa har de sikkert faatt seg en "haikestopp". Bil er luksus, du greier deg fint uten.

Hvis du vil til Rogers Pass kan du leie en bil i Revelstoke. Dette koster rundt $60 per dag (var ihvertfall dette det kostet i fjor).

skal der fra 7-21februar... satser på dette er en periode der det er stor sjans for bra snøforhold... satser på eg slipper unna snøstorm...

Er nok Greyhound som er alternativet her. Reiser fra Vancouver til Revelstoke i midten av januar og har planer om å ta buss.

Jeg tok samme turen i januar i år, buss fra Calgary til Revelstoke er ingen problem og tar vel kanskje 5 timer. Problemet som kan oppstå er at fjell overgangene er stengt, da sliter du... Men sånt kan man ikke forutse uansett... Vær obs på at det er et stykke fra flyplassen til buss stasjoen , tror det var ca 20 min i taxi. (ikke dyrt, et par hundre kroner kanskje)

I Revelstoke vil jeg anbefale å bo i byen. Jeg kan anbefale Samesun Hostel om du er på budsjett reise eller Monashee Lodge som ligger ca 10min å gå fra sentrum for "mellom pris". Bil har du lite behov for vil jeg si, for det er ikke en dritt å se rundt Revelstoke... Det går gratis buss t/r sentrum -trekk mange ganger til dagen.

Bare spør om du lurer på noe smile

fekk opp calgary airport på greyhound sine sine sider... men kan være bussen går innom... har sett på dei overnattingene du nevner... regner med det blir monashee siden en får privat kjøkken og bad til en ok pris der.....regner med vi stikker til calgary dagen før hjemreise så det ikke blir for mye stress med reisen på natten o.l...
selvsagt kan været ødelegge men en kan bli sittende fast alle steder i verden av forskjellige grunner... var du på heli/catski der borte? bestilte du tidli??

Vi var ikke på Heli eller Cat, verken i Kicking Horse eller Revelstoke. Vi hadde ikke bestilt noe, så når vi dukket opp og spurte om de hadde noe ledig fikk vi "Ja, om 2 mnd..." Så jeg vil anbefale å booke dette tidlig.

I Revelstoke skitrekk holder Catski til i samme bygg, og kjører egentlig bare opp i bowlen på siden av trekket. Ikke så veldig eksotisk. Men du har Mica Heli ski med base i Revelstoke, de har verdens kjent heli skiing... Verdt å sjekke om du har cash smile

Poppi's hotell er etter min mening milevis bedre enn Samesun.

Når det gjelder buss er greyhound kjent for å ikke stoppe på logiske steder slik vi er vant til at bussene er hjemme gjør. I byene går de stort sett fra Grehound-stasjon til greyhound-stasjon, så jeg ville sjekket hvor bussen stopper i Calgary - er slett ikke sikker på om den kommer innom flyplassen. I revelstoke stopper bussen rett ved motorveien, ca 15 minutter å gå inn til sentrum. Taxi er billig.

Et alternativ i Revelstoke er å leie snøscootere etpar dager. Er man 2 stk pr scooter er ikke dette veldig mye dyrere enn et dagskort i trekket.

NB! Scooter-firmaene har ikke lov å drive "guided skiing", så du leier i praksis kun scooter. Men spør man om tips får man det, ofte veldig detaljert. Boulder Mountain rett ved revelstoke er et godt utgangspunkt for fine pudderturer med snøscooter.

Så du ikke var interessert i leiebil, men vi skal til Revelstoke og Kicking Horse i des/jan, og har funnet et kupp av en leiebil. En 6-seter Ford, til 7200 kroner for 3 uker. All Drive Canada heter selskapet.


hivorm

Var 4 stykker i Canada sist vinter, leide bil i Calgary og kjørte via Banff, Lake-louise, Kicking Horse, Revelstoke, Whistler og tilbake til Calgary i 3 uker, hadde en helt ny dodge familiebil med kongeplass for folk og utstyr, ikke midtsete slik at skiutsyr fikk god plass på gulvet. Betalte 6000,- for 3 uker. Midt råd er, lei bil og slipp unna mas og kjas med annen transport. Mange skianlegg rundt Revelstoke kan derfor besøkes, det er lett å finne overnatting på motell uten forhåndsbestilling. Om man tar inn på motell så kan man spørre om King Size Bed og da ligger man to stykker i hver slik seng, faktisk plass til tre om man har barn med seg. De fleste motell/ hotell har to slike senger og da ligger man godt fire stykker på rommet for ca. 80- 130 can dollar. Mest sne fant vi i Whistler men Ol gjør det nok vanseklig å finne noen billig steder å bo. Ta en øl for meg der bortewink Ta med melkesjokolade til han på Spirit sport i Revelstoke han e norsk. God tur

@xl

oemat - hvilket firma leide dere bil av? 6k for 3 uker hørtes unektelig greit ut...

Vi laga ei lita nettsia |for turen til canada: utsikten4.net, se på den, skal sjekke opp hvilket firma vi leide bil hos. øm

Leiebil fra Avis vi leide en minivan, denne stod klar på flyplassen i calgary, meget enkelt tok ikke mer en 10 min så kjørte vi fra flyplassen. Gå inn på nett.

Fant du ut om Greyhound gikk direkte fra flyplassen i Calgary til Revelstoke? Planlegger å ta den turen sjøl i slutten av jan...

Jeg tok turen Calgay - Revel i Januar i år. Vi måtte inn til buss stasjonen i selve calgary. (Buss i Canada er ikke som i Norge hvor du bare går på, vi måtte gjennom metal detekor og ransaking av bagasjen...)

Taxi fra flyplass til buss sentral var vel kanskje 10/15min.

Du trenger ikke bil i Revelstoke siden de har gratis ski-buss som går shuttle trafikk morgen og ettermiddag fra flere steder i selve Revel og opp til trekket.

God tur, fantastisk sted! smile

 
Annonse
Annonse
Annonse