bilder på profilen...

Heisann Godtfolk.
jeg sliter litt med å legge bilder på profilen min. kan jo max være 200kb.per bilde. De fleste bildene jeg har er jo større enn det. Må jeg lagre de i et annet format eller hva??
Hvis noen har noen gode tips å komme med så sleng dem ut og del av deres datakunskap! smile

Om bileta kjem frå eit digitalt kamera bør du skalere dei ned (6-12 megapikslar er alt for mykje). Det, saman med lagring som JPG vil lett kunne få storleiken ned i under 200kB.

Dette er mogeleg å gjere i Paint, som følgjer med Windows, men det er ganske upraktisk då ein må skrive inn verdiar for breidd/høgd i prosent.

Det finst nokre dusin program som kan gjere dette. Om du har noko biletbehandlingsprogram kan du heilt sikkert gjere det her. Om ikkje kan du prøve program som PIXresizer. Dette programmet er kun for å skalere bilete. Ei oppløysning på rundt 1000 pikslar langs lengste side, og ein JPG-kvalitet på 70-80% eller 8-10 (om skalaen går frå 1-12) er høveleg.

Vil du beskjære, eller gjere noko meir avansert med bileta, kan du sjekke ut program som Paint.NET eller Gimp

er å legge finne bildet du vil ha. høyreklikke på det og trykk "kopier". Så limer du det inn i et word dokument.Om du trykker en gang på bildet vil det dukke opp en verktøylinje. På denne verktøylinjen klikker du på et symbol som heter "komprimer bilder" (Det er et bilde av et bilde med 4 piler inn mot seg) så kommer det opp en ny boks her kan du velge hvor mye du vil komprimere det. Du trykker OK og det er i boks.

Høres enkelt ut når du kan det, Nå kan eg det å!smile
Ha ein fin kveld!

at du etterpå må lime det inn igjen i et bildeprogram.

Å bruke Word til å komprimere bilete er ikkje ein metode eg ville ha brukt, det er ikkje den enklaste måten (i mine auge), og det forutset at ein har Word (noko ikkje alle har -- det er ikkje ein del av XP eller Vista).

Du kan jo like gjerne lime inn i Paint eller eit anna biletbehandlingsprogram, og då slepp du å kopiere/lime inn to gonger.

Installer heller Paint.NET. Det er heilt gratis og slett ikkje ille. For å endre storleik på bilete: Opne, gå til Image --> Resize og skriv inn ynskja storleik. File --> Save (as) for å lagre.

Har du kopiert eit bilete frå ein eller annan stad, vel Edit --> Paste into new image for å lime inn.

HPK

som følger med XP ihvertfall funger greit til oppgaven i mangel av noe annet.
Ta en kopi av bildefilen og åpne i Microsoft Office Picture manager. Velg bilde og komprimer bilde på menylinjen. Her kan du også enkelt beskjære bildet hvis ønskelig.
Lykke tilsmile

Du får unnskylde meg om eg tek feil, men er Office Picture Manager inkludert i XP? Det er vel ein del av Office, og Office er ikkje inkludert i XP.

(Men om ein har Office, og Picture Manager, so er det nok eit kurant alternativ. Betre enn Word iallfall ...)

Microsoft Office Picture manager er selvfølgelig en del av Officepakken og ikke XPwink

HPK

Var logget inn som datteren min

..Alltid enklest å spørre de som kan det.
Takk for hjelpen, nå skal jeg oppdatere med bilder på profilen min fremover...

 
Annonse
Annonse
Annonse