Zakopane

Studerer også i Krakow, og var i Zako for halvannen uke siden. Forholdene var greie, men som f.eks Scottybob JD sier har kontrollene blitt hyppigere og strengere.

MEN fant etterhvert ut at det sjelden er rangers ved "inngangene" til de mest populære offpiste-stedene før 11 og sjelden etter 2. Virket heldigvis som at park-rangerne kun var på jobb i 3 t midt på dagen og hadde pause resten. Vi fikk iallfall med oss 5-6 turer hver dag (tidlig om morgenen og rett før stengetid) utenfor løypene + en laaang lunch midt på dagen.

Vi var også ganske påpasselige med å se på god avstand om rangerne stod ved "inngangene", og lot også være å stoppe og spørre, slik at vi evt kunne komme unna med en dårlig unnskyldning om at vi ikke visste om forbudet hvis vi ble stoppet. Nå skal det sies at vi også ga full gass vekk fra gjerdet og bort til første bowlen og tok skiene på nakken eller traverserte over til baksiden av den nærmeste bowlen. Baksiden der er ikke synlig fra løypene og det er litt vanskeligere å bli sett idet man kjører inn i løypa igjen, og vi håper og tror at rangerne ikke gidder å rote seg så langt bort for usle 500 zl.

Vi så 2 karer bli stoppet og bøtelagt i løpet av hele helgen, men det var like utenfor løypa i nærheten av den nye heisen.

Nå skal det sies at man får et stort problem hvis man blir stoppet tidlig første dagen, for hvis man blir tatt for andre gang i løpet av samme dag tror jeg det er no mercy.

Det er også alltids en mulighet å kjøre fra rangerne, men de er av meget variabelt kaliber så med litt uflaks så får man en gammel, polsk versjon av Lasse Kjus på slep...

Ikke dumt å vurdere Jasna istedenfor, men det finnes altså fortsatt muligheter for bra offpiste i Zako hvis man er litt smart og oppmerksom. Og byen Zakopane i seg selv er jo MYE fetere...

Er en gjeng som studerer i Poznan som skal til Jasna fra 15-20 februar. Flere som skal? Noen som har tips til booking av hotell? Vi booker mest sannsynlig hos inn på det Ski hotell ** . 21 euro natta for et 2manns rom med ekstraseng.

 
Annonse
Annonse
Annonse