Val d`Isere

Hei!
Skal til Val d`Isere 20-27. desember med langley og litt familie. Håper naturligvis på snø, men regner med at det går bra av seg selv.

Lurte på om noen har noen bra løssnø tips osv der?

Sjekket kartet og det burde gå fint å kjøre mange dalsider osv.

Skal forresten til Verbier i vinterferien, noen som har noen gode tips der?

God Vinter!

hvis det snør: skogen i fornet. ta gondolen opp, skli rett til høyre forbi kafeen og ned i skogen. uendelig bra. ellers kan en jo anbefale signalen (også i fornet): ta tallerkenheisen ved samme navn (le signal), pek skituppene ned mot kafeen ved gondolstasjonen og dra på. en annen "cruiser" er dalen bak charvet: der går det bare en heis opp, så det er greit å finne fram. når du er på toppen, fortsett rett fram vekk fra anlegget . til slutt kommer du ned i en dal som tar deg tilbake til madeleine-heisen. det finnes dusinvis av andre muligheter også, i grunnen er det bare å bruke fantasien og skredvettet -da ordner det seg.

som er gitt ut på et franskt forlag. Skandinavisk H. har tidligere hatt bøkene de kan sikkert være til hjelp, evt. Nomaden.

Du bør ellers prøve "pistøren" Coluir de pisteur, en ganske bratt renne som du når etter en halv time gange. Husker desverre ikke hva heisen heter.

I tignes er det også 3 bra renner som ender opp i bakken ned mot toget. Lett tilgjengelige er de også.

I Verbier er det mye lett tilgjengelig offpiste, men flere av de er ganske godt kjent blant folk og kan bli vel trafikert, bla. Stairways, baksiden av Mont fort( husk å hold deg på nedsiden av dammen) rock garden og hemmlige dalen.
Prøv ellers å hold deg litt i utkantene av systemet. Slake bakker, men mulig å finne urørt snø selv uker etter siste snøfall.

Heliløft koster fort minst 2000,- pr.person. Vi fikk super snø, men kun et løft og kanskje 1000 h.m.

Ellers er det mye bra tips på freeride.nu og skiclub.( com ?)

God tur !

den er ganske så smal og litt sånn no-fall-zone. men etter moderate snøfall er den hysterisk kul. vær imidlertid litt obs på at den ikke tåler så mange kjørere før det hele blir trappetrinn og hard snø/is, så det gjeløder å være tidlig ute (men ikke for tidlig heller...-skred og slikt). den ligger forøvrig på charvet (se tur beskrevet over), gå opp på fjellet til venstre for avstigningen på stolheisen. rennen begynner i søkk ved toppen, bikker ned mot venstre. mot slutten av "startrenna" har du tre alternativer, jeg anbefaler renna til venstre -colouirer er kult. åpent snøfelt mot slutten. rennene i tignes det er snakk om i innlegget over er vel grande balme-rennene, skulle jeg tro. krever transportetappe over breplatået på grand motte, eller veldig fine...

Se på http://www.freeride.nu/resort/resort.php?id=163. Av de store, komerse stedene jeg har vært i Alpene er Verbier et av de bedre, både mtp generelloff piste, men også fordi det ikke er så mye kiving om snøen her som enkelte andre steder. Tips: stikk til Chamonix på dager med feil vær i Verbier, mener det tar bare en time +. Også får du svidd visakortet ditt og fornyet skigarderoben i samma slengen...

Stikk innom Victors. Der treffer du de fleste skandinaver som gjør sesong og de har sikkert noen gode tips. I Fornet-området finnes det stort sett alltid noe bra! God Tur.

takk takk takk, gleder meg

Dome de Pramecou. Ta toget opp mot Grand Motte - på med skia og ta fart og gli så langt du kjem mot Pramecou - skia på sekken evt feller og gå opp. På toppen ser du mot Col des Ves heisen og velger ein av to innganger noe til skikjørers venstre for hovudtoppen. Det anbefales å rekognosere fra bunnen først ved å traversere rundt på nedsiden av fjellet - ofte mye spor her. Du bør ikkje falle i innganen til snøfelta - og eine feltet har ein litt ekkel inngang - entell rappell eller straightline 30-50 høydemeter inn på travers i snøfeltet. Skredfare, men rimeleg ok utløpssone dersom det er bra med snø. Etter denne turen så er det bare å kjøre ned til heisen ELLER ta skia på sekken og tusle opp på neste topp.

Skal til Val d`sere i Februar og lurer på om løssnøen holder noe lenger enn i Chamonix?

snøen holder defintivt lenger enn i chamonix. med unntak av de aller mest populære og umiddelbart tilgjengelige eller synlige stedene, er det fullt mulig å finne til dels usporet snø en uke etter snøfall. men det er klart: jo lengre tid det går, jo vanskeligere blir det. uansett trenger du ikke stå i kø før heisen åpner etter snøfall, i frykt for at du ikke skal få legge dine egne spor og kunne se dem etterpå! snakk med skandinav-bomsene på victors så får du sikkert noen ok tips, om enn ikke de aller beste hemmelighetene...

.

finner du f.eks ved å ta Toviere-heisen opp, kjøre ned til toppen av Combe Folle-heisen, hvor du krysser denne, og går langs ryggen av fjellet. Plenty av fete renner bla. en som heter Lorenzo, som er sånn passe bratt og vid. Det er egentlig bare å kaste seg ned til høyre eller venstre etter sneforhold og humør. Rennene til høyre ender opp i åpen, herlig kjøring helt ned til Tignes. Eller så kan du ta heisen opp til Aguille Percée, holde opp i fjellsiden, og tråkke over kammen mot Tignes. Også der mye bra, bla en renne som heter Cocaine Nord. Åpen, ganske læx kjøring det også.

Selv er jeg der hele sesongen. Som noen på forumet nevner, snakk med oss sesongere. Godt tips, spander en pint, da blir vi hjelpsommere. Uansett god tur, men en uke går fort, utnytt tiden.

Dersom noen sesongere skulle være så hyggelig å gi tips som gjør at jeg får enda litt mer ut av ukesoppholdet mitt i Val d`Isere. Hvor ( pub/afterski ) holder dere sesongere til? Er det forresten mange av dere?

Lurer på beste side for å finne snødybder for Vallen?

 
Annonse
Annonse
Annonse