Unngå glasskår i sekken

hei
I løpet av året har jeg gått til innkjøp av speilrefleks kamera og tenker å ta dette med meg når jeg skal på ski i vinter. Med den behandlingen sekken og dens innhold får gjennom en hel vinter, er jeg litt usikker på om kameraet vil komme helskinnet gjennom. Siden jeg faller mye på sekken og kameraet ligger oppi. Lurer jeg på hva som er den beste måten å skåne kamerat best mulig. Utsyret som skal med er kamera og en ekstra linse(ikke noe super greier, nybegynner).Det er altså ikke så mye utstyr som skal oppi. Har vurdert muligheten for å kjøpe en "peli case" og stappe den i sekken, eller å kjøpe en fotosekk. "Peli casen" kan jeg stappe i storsekken når det er bortoverski og skisekken når det er skikjøring som står på programmet. Hvordan tar folk vare på utsyret i fjellet, uten å ødelegge det? Tips & Triks mottas med stor glede...

det her er et godt innspill, sitter selv å tenker på hvordan dette skal løses.... men en ting jeg kommer tilbake til er en god gammeldags idiotforsikring i tilegg til å fylle opp skisekken med noe fotosekk lignende. det er sikkert noen her inne som har erfaringer på området.

Man må rett og slett være forsiktig, og helst ikke falle, dessuten bør jo kameraet ligge øverst i sekken dersom man skal gidde/rekke å fange et øyeblikk i ny og ned. Noen velger kameraveske som kan henge på sekken på brystet påvei opp, og bytter det ut med varmere klær sin plass i sekken påvei ned. Det er endel beskyttelse i spade-bladet og annet utstyr du måtte ha i sekken fra før. Tenk nøye igjennom hva du trenger av optikk, ingen vits i å drasse på for mye, det bare ødelegger turgleden. Mener jeg.


LK

Dersom du har litt dyrt utstyr er vel sånn super-idiot-sikring lurt å ha på apparatet. Selv har jeg to ulike kamarabagger (LowePro) avhengig av hvor mye kamerautstyr jeg vil drasse med. Ikke all verdens polstring, men det går stort sett greit. Jeg tryner mye og utstyret (kamera altså) får en god del juling. Når ting knuses er det bare å kontakte butikken og få nytt. Det har jeg gjort to ganger allerede. Kamerautstyr er til for å brukes og fortjener og tåler ofte å få litt bank!

 
Annonse
Annonse
Annonse