Turtips for Snasahögarna

Er det noen som har noen turtips for Snasahögarna i Sverige. Tanken var å gå opp med truger og feller, og kjøre ned på Snowboard og Telemark.

.

Ta utgangspunkt i Storulvåens fjallstasjon. Der ligger Getryggen. Den første toppen du ser kalles Turisttoppen. Bak ligger Getryggen, den nærmeste toppen byr på kort og ganske bratt kjøring, den bakerste slak og koselig tur.

Når du står på Getryggen ser du over på Tverråklumpen som ligger rett øst for deg. Som du ser er dette rimelig eksponert kjøring. Det er 2 renner på venstre side, den nederste er ganske grei, den øverste er trang og man må droppe inn i den. På høyre side er det også etpar renner, men her er det ofte lite snø. Den beste måten å ta Tverråklumpen på er å kjøre ned fra "baksiden" på Getryggen. Skal du gå inn fra veien blir det ei halvmil på flata.

Østre eller søndre Tverråklumpen ligger ved veien og er lett å se, enkelt tilgjengelig og bratt på toppen. Fin halvdagstur. Ivertfall bedre enn Turistoppen som fortjener sitt navn.

Storsnasen er ofte forblåst. På Nord/Østsiden (den som du ser fra hovedveien mellom Åre og Storlien) ligger det sjeldent noe særlig med snø. Sørsida kan være fin, ett åk byr på morsom kjøring på tvers av fallinjen. (Du ser det fra veien)

Praktisk: Veien inn til Storulvåen er stengt store deler av vinteren. (Åpner når Storulvåen åpner) Selve Fjellstasjonen er grei å overnatte på. Har både klatrevegg og restaurant med alle rettigheter og der jobber det flickor med alle muligheter. Selv har jeg ofte ligget i telt ved stasjonen, levd som en greve med dusj og dass lett tilgjengelig.

*Lykke til, God tur!

Har svenskene kart på web ala Statskarts "Norgesglasset"? Evt. er det noen i Trondheim som selger kart over området?

Har ikke funnet noe bra svensk kartopplegg på nettet. Du får kjøpt Svenskenes "grøna karta" på Bruns Bokhandel på Nordre. Det tilsvarer vår M711. (1:50000). De bruker å ha for svensk side av trøndelag. Helt fra Femunden til Nord Trøndelag.

.

Hepp!

Det bør nevnes at når vi var der forrige helg var vegen inn til Fjellstasjonen stengt. Fortsatt mulig å gå fra bommen, men likevel greit å vite.

mvh
bp

.

.

TAKK SKAL DERE HAsmile my nyttig info.

 
Annonse
Annonse
Annonse