Turistvisum i Kanada

Er det noen som kjenner til varigheten til turistvisumet norske statsborgere automatisk får til Kanada. Planlegger å bli fire måneder i Fernie til vinteren, men jeg klarer ikke å finne ut noe om visumets varighet på de offisielle sidene til Kanada (http://www.cic.gc.ca/).

Standard turistvisum til andre land pleier å være 90 dager, og det hadde vært litt kjedelig om turen ender med deportering sad

Noen som kjenner visumreglene bedre enn meg?

turistvisum er for 90 dager. Du trenger ikke å søke om noe for å få det. Bare trampe inn i passkontrollen så får du 90 dager. Det koster deg 5 CAD eller noe sånt.

Skal du være der lenger kan du enten søke om visum her i Norge før du drar (stress) eller du kan søke om forlengelse av turistvisumet ditt etter at du har kommet dit. Immigrasjons-dudesene sa til meg at jeg burde søke senest en måned før turistvisumet mitt gikk ut. Det er null stress å få forlenget visumet ditt når hensikten din er å legge igjen penger i barer rundt omkring i fjellheimen.
Jeg begynte å tenke på dette en uke før mitt turistvisum gikk ut. Jeg ble opplyst om at det er bot pr. dag man oppholder seg i landet ulovlig, så jeg var litt stressa når jeg skulle ut av landet for jeg var tre uker for sent. Men i motsetning til jalla-land så får man ikke stempel i passet når man drar ut, bare inn, så det er ingen som sjekker deg når du drar, så det var ikke noe problem, men som med alle andre ting: best å være på den trygge siden.
Gå inn på politistasjonen, så hjelper de deg med formalitetene, evt sender deg videre.

Hvis arbeidstillatelse er aktuelt så anbefaler jeg å prøve å få fikset dette før du drar, da det kan være litt mer tidkrevende og komplisert.

ha det gøy og lykke til

Takker så mye for hjelpen. Det er alltids enklest å ordne ting på forhånd, så hvis det ikke er for mye pes satser jeg på det.

 
Annonse
Annonse
Annonse