Tromsø Norges ol-kandidat

Sånn da har idretstyre vedtatt at Tromsø blir Norges ol-kandidat for OL2018.
Så da er mitt store spørsmål, hva synest du om valget og har du tro på ett ol i tromsø?

Tromsø har et av de mest naturskjønne områdene i Norge og en meget hyggelig befolkning, så jeg er sikker på at Tromsø er rett plass for OL i 2018.
Det vil være gode muligheter for turistnæringen å få vist frem hvilken perle tromsø er, og det vil være mange som får sett det.

Nå vet ikke jeg hvordan det står til med de forskjellige idrettsarenaene der oppe, men det blir sikkert et løft for Tromsø på den fronten også.

Jeg er glad på Tromsøværingenes vegne. Gratulerer Tromsø!

Man kan vell si det slik at Tromsø har en "liten" jobb å gjøre om de skulle få OL i 2018.

bor rett atmed Blåtind som blir alpinanlegge viss det sko bli et OL i Tromsø...Før et fjell^^
utruli utsikt..

amh

det virker spennende med ol i tromsø, men det er et stykke igjen. det er jo vel noen gubber som skal avgjøre dette, og byen må sikkert bygge litt.

Lillehammer var ikke akkurat noe pilgrimssted for vintersport da de ble utpekt heller. tromsoe er etter min mening en god kandidat, og man kan faa til et spektakulaert arrangement der oppe, men om det er bra for byen er en helt annen sak. jeg tviler sterkt paa om det vil vaere oekonomisk baerekraftig, og jeg er stygt redd man vil faa store problemer med gjenbruken av OL anleggene. tromsoe er en livlig og fargerik by og jeg haaper et monster som OL ikke vil foere med seg en aura av tomhet i etterkant.

Jeg bor i nærheten av tromsø (i underkant av 2 timer med bil) og jeg ønsker inderlig at det ikke blir OL i tromsø.

Joda, det er en god del positive ting med det. Både Tromsø og områder rundt får nye bedre veier.
Idretten får nye kollosale anlegg som holder internasjonal kvalitet.
Flyplassene blir med stor sannsynlighet bygd kraftig ut.
Tromsø kommer til å bli "verdens navle" for en kort stund.

Men det er fortsatt en god del som står igjen.
Et OL i tromsø vil ikke akkurat bli billig for staten. Er vel garantert noen milliarder som skal til.
Det mener jeg er total feilbruk av penger. Vi (altså politikere) synes ikke vi har råd til å opprettholde sykehusene rundt om i landet, men så klart har vi råd til å bruke flere milliarder på OL i tromsø.

Hvor skal alle deltakere, arrangører, media, publikum og de andre sove under OL. Har fått med meg idèen om og forankre hurtigruter og andre cruiseskip i havna slik at folk kan sove i dem. Den idèen synes jeg var genial. Me regner med at det må bygges en del flere hotell og lignende.

Under et OL vil det være stappfullt med mennesker på tribunene (håper vi), men hvordan skal vi bruke disse etterpå. Jeg har store vanskligheter med å se at det kommer flere arrangement opp til tromsø som vil trenge så store annlegg (men der kan det jo hende at jeg tar feil).

Etter OL:
Jeg tror ikke det vil være behov for en så stor flyplass (forutsatt at den er bygd ut). Det vil ikke være brukt for de ekstra hotellene (forutsatt at de blir bygd). Det vil ikke være brukt for de store anleggene (trur jeg).
Jeg tviler sterkt på at Tromsø by vil være det samme etter et OL. Mange fra Tromsø vil kanskje være enige med meg i dette: Jeg vil ikke at Tromsø by skal ramponeres av et OL (regner med at det er en god del som ikke er enige også).

En ting til:
I indre troms er det noen samer som driver på med reindrift. I de siste årene har de mistet store deler av beiteområdene sine. Dette har de i all hovedsak mistet til forsvaret. Det er så vidt disse fortsatt kan drive på med reindrift. Hvis det blir et OL i tromsø vil flere av anleggene komme der som de har sine sommerbeiteområder. Dette vil kanskje føre til at de må legge ned virksomheten sin. Noe som vil være et stort kulturelt tap.

Jeg håper ikke på OL i tromsø.


NMN

Klima er jo et populært tema for tiden, og her til lands liker vi jo å late som om vi tar miljøspørsmål alvorlig. Mye bra kan sies om Tromsø som OL by, men det var det suverent dårligste utfra miljøhensyn. "All" transport ville være flybasert og jo nærmere polstrøkene man kommer, jo mer sårbar er naturen for inngrep.

Bør jo være et krav fra miljøbevegelsen (og et løfte fra regjeringen) om at et eventuelt OL må medføre forlengelse av toglinje enten fra Narvik eller aller helst Fauske slik at man får et alternativ til flytrafikk også i nord

O.J

for det første vil det skade naturen med et ol i tromsø, men det vil også være en enorm sløsing med resurser. Hvem tror dere kommer til å bruke bob baner og lignende etter ol. Hva er vitsen med å bruke flere millioner på et anlegg som blir brukt to tre ganger? Syns lillehammer skulle få ol om vi absolutt må ha et en gang til. Grunnen er at der trenger man ikke bygge ut så mye og at ol i 1994 er regnet som det beste vinter ol noensinne!

viktigste for oss var å slå oslo!

Disse 10 milliardene hadde vært bedre brukt på breddeidrett og opprusting av eksisterende anlegg. Anleggsmessig er vi fortsatt lysår unna våre naboer søta bror. Da virker det bortkastet for meg å konsentrere brorparten av nye anlegg som blir bygd frem til 2018 i området Tromsø og omegn for 2 ukers bruk.

Om det viktigste var å slå Oslo burde dere ha ventet til 9. april da Vålerenga kommer på besøk på Alfheim.

Så kunne man heller søkt om OL ved eventuell borteseier i det oppgjøret .

kem bryr sæ?!?

Krokjæveln 2007 - større enn OL!

...svenskene kunne fått dette arrangementet!? Nå har de søkt i alle år uten suksess og jeg tenker at en by som Østersund, burde klare å stå av noe slikt uten et alt for stort innhogg i den svenske økonomien. Alt de har av fasiliteter og idrettsanlegg i de nærliggende områdene der, ville medført kun en mindre utbygging, hvilket også ville hatt en miljømessig gevinst for nordområdet. Dessuten er jo Jæmtland x-norsk jordwink!


Siggum

Sitat Cromagnus:
Lillehammer var ikke akkurat noe pilgrimssted for vintersport da de ble utpekt heller. tromsoe er etter min mening en god kandidat, og man kan faa til et spektakulaert arrangement der oppe, men om det er bra for byen er en helt annen sak. jeg tviler sterkt paa om det vil vaere oekonomisk baerekraftig, og jeg er stygt redd man vil faa store problemer med gjenbruken av OL anleggene. tromsoe er en livlig og fargerik by og jeg haaper et monster som OL ikke vil foere med seg en aura av tomhet i etterkant.

Stikk å spis en kiwi magnus! cool

sadOL i Norge: NEI, la svenskene "få" det! Vi har så mye annet mer fornuftigere å bruke pengene til! Jeg tenker på de svake i samfunnet. SLØSING!!!

surprisedOL i Norge uten økonomitenking/etterbruk: Tromsø suverent 1. valg (jeg er østlending). Vil (såfremt været bistår positivt; vi hadde jo flaks på Lillehammer!) gi det mest spektakulære og spesiell

sadOL i Norge inkl økonomitenking/etterbruk: Østlandet.

 
Annonse
Annonse
Annonse