Topptur i Sunnmørsalpene

Planlegger topptur i Sunnmørsalpene i begynnelsen av April. Hvilke fjell er mest aktuelle, og ikke minst, hva er det beste utgangspunktet (DNT hytte o.l.)

Kjøp denne boken:

http://www.iriss.no/skiturar/index.htm

Den forteller alt du trenger å vite.

Kjøp for all del boken: "Skiturer i fjella vest for Hjørundfjorden" eller noe sånt. Husker ikke eksakt hva den heter men denne er et must, kom første gang ut i 1997/1998. Kjøp boka og nyt.

Standalshytta (DNT) like ved Ørsta er et bra utgangspunkt for toppturer. Ca 10 sengeplasser, dusj og flisegulv med varmekabler, kjøleskap, komfyr og innlagt vann! Beste utgangspunkt for tur til Kolåstind. Sølvkallen er en annen sjefstopp med ubeskrivelig utsikt. Etter å ha vært på Sølvkallen skjønner du hvorfor Geiranger og Geirangerfjorden er et høl. Saudehornet i Ørsta byr på lang og bratt kjøring. Felles for alle toppene er usannsynlig utsikt og bratt kjøring. Og snøskredfare! Ta med masse film! Hilsen østlending

Ønsker du en kort og grei tur er Geithornet 926 moh et bra valg. Fantastisk utsikt til Hjørundfjorden og til Slogenfjella på den andre siden av fjorden.

Turen fra hytta til Flatdalen er fin nok tur i seg selv, nydelig mot Hjørundfjorden. Fra Flatdalen er det også greit å ta seg opp til tror det var nordre Sætretind. Nordre Sætretind er isøksbratt på slutten. Ta gjerne med stegjern. Turkompisen dro dit, han sleit noe med psyken men kom seg opp. (Jeg var syk og tok Geithornet i stedet). Og igjen, som over alt på Sunnmøre, vær obs på rasfaren. God tur.

Fine bilder på denne sida.

 
Annonse
Annonse
Annonse