Tips til ski rundt Wagrain?

Noen som har noen erfaringer og tips om ski med utgangspunkt i Wagrain? Tenker på offpiste og (heisbaserte)toppturer. Har leiebil hele neste uke, så mulighet til å kjøre en del. Mest aktuelle områder er vel da Radstädter Tauern eller området mot Bad Gastein og Hohe Tauern.

Snøforholdene er vel ikke all verdens der nå, så spørs jo litt hvilke muligheter vi har da..

Har surfet litt her og der, men ikke så lett å sortere og finne ut av all info. Og førstehånds info er gull, så tips mottas med takk!

Var i Zauchensee for ca uker siden. Hadde knallforhold da. Fikk en halvmeter snø de to første dagene.

Når det gjelder offpist er Zauchensee og Flacauwinkl som gjelder, fantastisk god skogskjøring, men også åpne områder. Kleinarl, ikke mange minutter fra Wagrain er linket med Flacauwinkl, som igjen er linket med Zauchensee. Tips er:1. under Gamskogel gondolen og stolheisen, 2. fra toppen av gondolen runde rundt fjellet og inni en herlig bowl, 3.fra bunnen av Gamskogel II stoheisen og traverser nedover dalen (obs skredfare hvis varmt, ta den tidlig på dagen)-dvs holde venstre-over ryggen og bratt kald snø venter deg, 4. toppen av Mooskopf, retning Flachauwinkl, hold til venstre-åpne glenner, ta til høyre på veien som fører til mellomstasjonen, selv om det noen godbiter lenger ned også, men fort å komme i tett skog.

Har dere bil, har dere uendlige muligheter i en radius på 30-60 min. God tur.

skulle stå for 3 uker siden.

Siden du er i Wagrain kan du jo ta heisen helt til toppen der (2xflying mozart+pendelbahn+topliner). Var der i fjor på samme tid og da var det fantastiske forhold. Når du først er på toppen har du mange muligheter, bla Griessenkareck.

rob

Sportgastein er bra

Takk for tips, satser på å prøve ut noe av det.
Drar i morgen tidlig, gruer meg ikke så veldig wink

 
Annonse
Annonse
Annonse