Tips til film klipping o.l

Jeg skal kjøpe julegave til min storebror som er veldig interesert i å lage skifilmer.

Er det noen som har tips om bøker eller programmer hvor man kan lære mer om filming og klipping av skifilmer. (eller bare sport filmer generelt)

Eller et bra klippeprogram. (Han er ikke helt nybegynner)

Takker for alle tips!!

Sony Vegas, Adobe premier og after effects kanskje. De jeg kjenner til hvertfall. Voldsomme priser da, betalte 3500 kr for en studentpakke fra Adobe, inneholdene en del adobe programmer. Må vel opp i 25000 kr for full lisens. Kanskje noen veit om noen gratis open source greier?

ingenting er gratis bortsett fra piratnedlastninger. men jeg lærer utrolig mye av å se på andre skifilmer, mest på nettet da, men siden du vil kjøpe så kunne du jo kjøpt et par av de siste filmene til field productions? hmm... eller kanskje et abonement på friflyt? lærer en del der også smile

Som en "grunnregel" kan det sies at det å ha det gøy med filming er halve greia. Vær kreativ, finn vinkler og bli godt kjent med kameraet. Avhengig av hva du vil vise(park, pudder osv) tenk tempo og intensitet i klipping, eller rett og slett finn din egen greie. Lær av "feilene" og vær selvkritisk, be om tilbakemelding! Ingen blir proff på en dagsmile
Som nevnt tidligere, ta en titt på hva de store gutta gjør, utrolig mye å hente inspirasjon fra! Field har frem til nylig kjørt rimelig stram regi på filmene, i motsetning til MSP som har et mer dokumentarisk preg. Legg spesielt merke til hvordan Field klipper til musikken(eyes wide open). Og ikke minst, scout på location, finn ut hva du vil ha med i bildet og hva som virker forstyrrende!
Anbefaler Final Cut til klipping, enkelt og greitsmile

Sjekk også ut http://www.videoediting.no/pdf/killer_tips.pdf som en liten start!

 
Annonse
Annonse
Annonse