Tips og råd til jomfrutur

Har lenge drømt om en tur til alpene, og nå har jeg bestemt meg for at i vinter skal det skje.
Noen som har råd og tips til en billig langhelg/uke i vinter? Vet ikke hvor jeg skal, men det er egentlig det samme så lenge det er pudder der...
Evt. hvis noen planlegger tur til vinteren, og mangler reisefølge så er det bare å si ifra...

Du stiller en rekke gode spørsmål her. Alt handler om prioriteringer, planlegging og masse flaks. Det viktigste av alt er å smøre med brunt brennevin, fernet branca er alltid lurt å ha med på tur.

Du kan slå fra deg langhelg, det blir bare krøll. Reis til et stort nok sted med bakker nok til å holde deg okkupert en uke. Du høres ikke ut som en erfaren turist, så jeg ville anbefalt noe safe greier som chamonix, anton, saas fe eller noe sånt.

Pudder kan være greit å bestille hos charterselskapet sånn ca. 4 måneder før avreise. De pleier å ordne slikt da. Har hørt at langley skal begynne med puddergaranti som en del av en ny strategi - snorkelføre eller penga tilbake.

Neida... men det kan være greit å google litt på historiske fakta om snødybder rundt omkring. Jeg har selv truffet 3 år på rad med en påfølgende soluke etter flere dagers snøfall. Det er flaks, men alltid like gøy.

Husk for all del punkt 1 - nok fernet branca!

Jeg ville ikke ha hørt på innlegget som kom ovenfor her.
Som jomfrutur anbefaler jeg ikke Chamonix eller St.Anton i det hele tatt.. Dette er plasser hvor det er flere hundre bomser året rundt og hvor løssnøen ikke får ligge lenge i fred. I tillegg er det dyre plasser og prisene er på Norsk nivå.

Jeg vil anbefale Østerike generelt som et meget bra alpeland å prøve for første gang.
Da får du ekte østerisk stemning.
Som regel bra snøforhold.
Lave priser.
Bra uteliv og afterski.

Men styr unna St. Anton.

Støtter sianze fullt ut når det gjelder østerrike. Stikk i mnd-skiftet feb/mars, då bruker det å komme godt med sno der! Kan anbefale ZILLLERTAL, der er det nesten bare ompa-tyskerar på vinterferie, og det er eit fåtall av tyskerane som tørr ut i sno på over 10cm dybde.. smilesmile More powder for you my friend!!
Når eg va nedover kjørte mi bil. Det va genialt, for å reise rundt der nede på litt div plasser er GUDD. Viss du ska ta fly fins det sikkert billige pakketurer til bad gastein o.l. Bad G. er steike bra det au! Stikkordet er å finne restplass(steike billig) og reise i mnd-skiftet. GO TURwink

Jeg hadde dratt til Valtho. Sinnsykt mye fjellsider å ta av! Alt fra helt greit til ganske utfordrende. Du har ikke sjangs til å komme gjennom alt på en uke! Men.. det er jo frankrike da, så selvfølgelig ikke så billig som østerike..
God tur hvor enn du måtte havnesmile

 
Annonse
Annonse
Annonse