Til alpene uten å booke hotell på forhånd

Vi var noen kompiser på tur med bobil i fjor, og så fordelen med å ikke booke sted før man drar på grunn av snøforhold osv.
Tenker å gjenta suksessen i år, men da uten bobil. Ønsker å dra enten siste uken i januar eller første i februar, men er usikker på hvordan det er å få tak i hotell på denne tiden av året. Planlegger å dra til geneve, så det er hovedsaklig vestlige deler av Sveits og Italia, samt Frankrike som er aktuelt.
Noen som har erfaring med å bestille hotell der og da på denne tiden av året (pris, tilgjengelighet, minimum antall netter osv).
Jeg tenker det gjerne er et størst problem på de store kjente stedene som Verbier, Val d`Isere osv...
Anyone?

Heisann,

Jeg har drevet en god del med det der, og det har aldri vært noe problem, men pass på for ferieukene der nede. Jeg har vært mest i Sveits og Østerrike, og så lenge du har bil er det fullt av gasthauser og sånt som er kult, gjerne litt utenfor selve skistedet (ski in ski out er det nok verre med).

I fjor ble vi sporenstreks skjenket relativt fulle av husverten da vi ankom til et gasthaus, for hun hadde hjemmelaget blåbærsprit til gjestene sine. Det var i Montafon, som for øvrig også byr på strålende skikjøring.

T


Redaktør, friflyt.no

Hei, takk for svar!
når er det ferieuker i Frankrike/sveits da? hvor kan jeg finne ut av det?

Nå kommer dette trikset fra MC-kjøring i alpene, men regner med at det fungerer om vinteren også:
I stedet for å dra fra hotell til hotell og spørre om ledig/pris, sjekk om (lands)byen har turistinformasjon. Det er veldig ofte at de har oversikt over både priser og ikke minst hvor det finnes ledige rom.

 
Annonse
Annonse
Annonse