Tidlig skal gleden fanges - Verbier er bestilt

Hei. Vet mange sikkert synes det er tidlig å tenke tour-booking, men jeg er av den oppfatningen av at glede er halve "greia"... Gode totalpakker med alt inkludert blir fort utsolgt, derfor er bestillingen gjort.

Kommende sesong tenkte jeg å prøve Verbier, iforhold til alternativer i Frankrike. Har vært to ganger Chamonix og to ganger i Val 'Isere tidligere.

Noen som har noen tanker om stedet basert på egne erfaringer mm. Er ute etter en god tur med masse god pudder-kjøring og litt liv på kvelden.

Noen som kanksje kunne tegne inn noen ruter som er bra.


Mvh.
Klaus Andreassen
Frilanser

Får dere bra med snø er det få steder som er bedre. Har noe kart å tegne på, men et par favoritter er:
1. Skogskjøring i Brusson (dit drar dere hvis det snør).
2. Baksiden av Mont Fort. Flere varianter, noen med litt gåing opp igjen 100 hm. 1500 flotte fallmeter.
3. Stairway to Heaven. Utgangspunkt der du går inn i gondolen til Mont Fort. Kort traversering og så kort gå tur opp en rygg. Stor Bowl/renne, retning Tortin.
og mye mer. God tur.

PS! Åka skidor hadde en artikkel m en veldig god offpistguide til Verbier, lurer på om det var i 98. Prøv å få tak i den. Sjekk om den kan ligge på aakaskidor.se (eller noe sånt).

Fri Flyt var på reportasjetur med Verbier-veteran Jimmy Oden i FF46/feb 2007. Der trykket vi listen med Jimmys fem offpist-klassikere.
God tur!
eirik, red.

Bestilte du gjennom sportsreiser? Eller er det andre som også har turer til Sveits. Utenom Alpereiser.

Detn artikkelen i Fri flyt er også veldig bra m/tips og greier. Fikk lyst til å dra dit i vinter når jeg sleste den igjen, men har booket tur til Whistler, så vi får se. Bør vel klare en langhelg eller mer til alpene likevel. Men i den artikkel nevnes Attellas (første/andre stoppested opp fra byen, den ene gondolen går/gikk helt opp). Her var det veldig bra rennnekjøring retning byen, men også baksiden (vallon d arbi som nevnt i FF artikkelen). Sitter og ser på løypekartet og kommer på en til. Greppon Blanc helt øst i området retning Veysonnaz. Baksiden her husker jeg som herlig offpist. Husk at en må ta buss (går ikke ofte) eller ta taxi tilbake. Kan være lurt å skaffe telefon nr først evt snakke med noen. Terrenget er relativt snillt.

 
Annonse
Annonse
Annonse