Telt for en (med mulighet for to intimt)

Atter en ny telttråd. Har sett meg lei på å bare ha tilgang på store "familie" tunneltelt. Må alltid være to for å fordele vekta av teltet for å dra på tur. Nå har jeg lyst til et telt jeg kan dra på tur alene med, men som jeg også kan dele med noen jeg ikke er redd for å være intim med (ligge i høyden?).

Har et par alternativer, og har lest nesten alle tråder her på forumet - men er likevel ikke kommet helt i mål og klart å bestemme meg. Kanskje du kan hjelpe...

Jeg kommer til å bruke teltet mest som 3 sesong, men har erfaring med at når det blåser opp i Sylan er det greit med et telt som tåler skikkelig ruskevær og snøfall. Jeg drar ikke på 14 dagers turer med sekk aleine, men opp til 4-7 dager og har alltid DNT nøkkel i sekkensmile. Har en 70+15 liter berghaus sekk som jeg aldri pakker helt full men som tåler litt vekt uten å bli ubehagelig å bære (veldig fornøyd med den sekken!). Ikke redd for å bli sliten og anser meg selv som sterk og seig i forhold til vekt/høyde (70/178). Er jente, men føler ikke at det skal spille noen rolle. Vil ha fortelt med grei plass til sekk, klær til tørk samt kokeaparat ved ruskevær. Og helst uten at det regner inn på alt utstyret om man åpner "ytterdøra" (Utelukker hilleberg telt med "frontåpning"wink. Ønsker meg ok høyde i innerteltet slik at det er behagelig å oppholde seg i i løpet av en dag med styggvær uten å få kink i nakken. Har erfart at når jeg strekker meg ut så er 2,0 meter lengde litt knapt - sparker lett i duken eller evt stanger med hodet/albue.

1) Exped orion Extreme: Kuppeltelt/tunneltelt hybrid med to innganger og to fortelt
Weight: Minimum*: 3 kg,
LightPackers: 2.3 kg; fly, poles and footprint(sold separately)
UltraLight Packers: 2 kg; fly, poles
Packaged: 3.5kg
Høyde innertelt: 1,3-1,4 m
Bredde x lengde: 1,2x2,05 m
http://www.exped.com/exped/web/exped_homepage.nsf/b43HomePageE?openframeset

+ stabilt telt
+ solid duk (bra vannsøyle)
+ bra omtale og "best i test"
+ god høyde innertelt

- kort liggelengde
- høy vekt (men kan strippes ned)

2) MSR Mo Room 2: kuppel/tunnell hybrid
to innganger og to steder å oppbevare bagasje
vekt: ultralight pakket: 3080 g
fullt pakket: 3520 g
Høyde innertelt: 1,1m
Bredde x lengde:: 1,3x2,2 meter

+bedre lengde og bredde innertelt gulv
+stort fortelt ene siden

- ytterduken skal på til sist
- lavere takhøyde

3) helsport fjellheim camp 2
tunelltelt som skråner i fotenden. En inngang med fortelt.
Vekt strippet: 2,3 kg
Vekt totalt: 2,7 kg (testveid)
Innertelt høyde: 1,05m
bredde x lengde: 1,3(1,0) x 2,3m

+ kjenner modellen og har god erfaring med overnatting i 3versjonen (ruskevær + snøfall)
+ stort fortelt
+ lang lengde
+ enkelt å få gjort reparasjoner/klager

- lav høyde (sånn akurat på grensa)
- ikke like tett bunnduk
- man må riste av snø jevnlig for at teltet ikke skal "legge" seg
- litt mye gjennomlufting, blir fort VELDIG gjennomtrekk når det blåser opp

Evt andre alternativer? Prisklasse

Se http://www.blackdiamondequipment.com/gear/superlight_tents_overview.php (for at se specs trykker du på "GO" til høyre for details).

Jeg har selv Skylight og er kjempefornøyd!!
Jeg har kjøpt via website i USA og fått det til US prisen grin Det er ikke alle websites som sender til Europa ...

Alternativ: Se Bibler I-tent og Eldorado http://www.blackdiamondequipment.com/gear/tents_overview.php

er litt skeptisk til enduks telt jeg... masse vått vær i trøndelag...

noen som har erfaring med disse enduks teltene i ordentlig vått ruskevær? sikkert ok i fint tørt klima både vinter og sommersessong.. men uansett hvor fint vært det er i midtnorge må man påberegne ei plutselig "godværsskur" osv.

Denne tråden krever egentlig et mer gjennomtenkt svar, ref "(med mulighet for to intimt)" og "(ligge i høyden?)" cool

Tenker du da på en mellomting eller en av ytterlighetene "trang misjonær" eller mer "dobbelposehygge"? jeg har bare ett svar:

http://www.youtube.com/watch?v=Xd0TVD99xXw

det er nå helst telt jeg er ute etter..

noen som har erfaring med de lettvektstelta med mesh innerduk i ruskevær på høyfjellet? presser jo vekta litt ned men er skeptisk til at det bare blir full gjennomtrekk...

Ja!!Men du fortjente min kommentar cool

la opp serven så du fikk prøve å få til en smash ja...

Du la opp til det nærmest uunngåelige ja cool

Hei snuppa! Teltinnkjøp på gang altså?

http://fjellforum.net/viewtopic.php?t=14490
Les denne forumdiskusjonen, så får du en del svar angående hvordan det er med endukstelt i ruskevær. Jeg har stort sett brukt todukstelt, men har en gang vært i realt ruskevær sør i Børgefjell (hvor det som oftest ER ruskevær) og jeg må innrømme at det var en våtere opplevelse (håper animal og andre kofferthoder i dette forumet klarer å unngå å komme med slibrige kommentarer og youtube-videoer på bakgrunn av en slik beskrivelse...) enn det sannsynligvis hadde vært med et todukstelt...

Ved neste Sylantur tror jeg imidlertid at jeg tar med eget telt når jeg ser det du skriver innledningsvis! smile Hehe!

Håper du finner drømmeteltet! Lykke til!

Når man DIREKTE legger opp til slibrige svar får man tåle det!

Eller er det noe feil med IQ hos dere "Snowcat" og "Isprinsessa" ?!

ja, blir teltkjøp på meg - lånte jo telt nå i helga og heime har vi et helsport tunelltelt til 4 som jeg som regel aldri gidder å ta med om ikke teltet skal opp rett utenfor bildørasmile

du skal slippe å ligge i høyden med megsmile men var nok mest det jeg tenkte at jeg vil ha et telt som er romslig for en person men som går an å ligge i sammen med noen som man kjennersmile (og medbragt sov-i-ro)

skeptisk til enduks telt jeg ja... som regel alltid når jeg telter/ligger på hytter så er det regn og/eller kraftig vind minst en av dagene eller nettene...

vil ha et ja takk begge deler telt jeg dasmile så at du hadde svalbard teltet ut fra bildene du postet fra påska - solide greiersmile men får heller investere i større tyngre solidere telt seinere en gang

Ja det var noe helt annet det "Snowcat"!

Er det ikke sånn at enduks telt egner seg kun for tørre forhold da? Men de takler vel kulde veldig fint? Rim på innsiden av teltet får man vel uansett om teltet er enlags eller tolags ved sterk kulde?

Noen som er hårsår her inne...

Har i lengre tid vært på utkikk etter et lignende telt som du beskriver i denne tråden og skjønner hva du er på utkikk etter. Vi får heller bruke Svalbardteltet på lengre vinterekspedisjoner, for mitt er jo 5-mannstelt og veier MASSE!

Keep me informed!

Nei, men det er to som er selvhøytidelige cool

Jeg har ikke prøvd endukstelt i skikkelig ruskevær over flere dage, bare én natt i en bivi-bag av Todd-tex, samme som brukes i Bibler-produktlinjen fra Black Diamond. Jeg hadde ikke problemer med kondens fordi luftingen er såpass bra, men lurer fortsatt på hvordan det er i et telt, med flere personer som avgir fukt, våte klær etc.

Ang. Todd-text og EPIC stof: Todd-tex er litegran tykkere og stivere. EPIC er ganske så tynnt og man skal være mer forsiktig når man setter opp teltet.

exped venus 2 exteme føler jeg er det nærmeste jeg kommer til å få "i pose og sekk".

Får heller prøve på et superlett telt med innertelt i mesh som "1 sesongs" telt (sommer) seinere. Veid og funnet for svakt for 3 sessonger for midt-/nordnorge (høyfjellet)

Hei
Hadde samme behov som deg i forhold til telt og valgte etter litt frem og tilbake et Bibler Eldorado. Har brukt det sommer som vinter (Sylan i påska smile, og har blitt positivt overrasket over hvor effektiv Todd-tex-duken er. Er litt i trangeste laget for 2 (et 1,5-mannstelt), spesielt på vinterturer, men ypperlig til meg og bikkja. Etter en del bruk uten fortelt valgte jeg å gå til innkjøp av det og. Forteltet er trangt og lite, men effektivt i forholdt til luftig i dårlig vær og oppbevaring av sekk, våte sko etc. Har ikke opplevd kondens som et problem, har slitt mer med det i Svalbard 5, Terra Nova og andre to-dukstelt. Men når det skal sies er et to-dukstelt bedre til å holde på varmen/kulden da man får et isolerende lag mellom de to dukene. Det eneste aberet med Bilerteltene er prisen. Jeg bruker det i jobbsammenheng, og kunne på den måten "forsvare" innkjøpet, men det hjalp med gode venner på den andre siden av atlanteren for å kutte prisen med noen lapper.

Om jeg skulle anbefale et telt, tror jeg at Exped sitt Venus II Extrem er et gulle godt telt som er mer allround og anvennelig en Bibler Eldorado. Men personlig ville jeg ikke byttet smile

tror vi tenker litt likt ja, men har tittet litt på telt som bibler eldorado teltet (hadde faktisk http://www.blackdiamondequipment.com/gear/eldorado.php pen da jeg sjekket svaret ditt nå) - men måtte blitt med forteltet jasmile superkjekt å høre at du har brukt det og vært fornøyd i samme område som jeg kommer til å bruke det mest.

skal ha det i bakhodet til siden, blir nok et venus 2 telt på meg... kanskje jeg kan forsvare en tur over dammen med å kjøpe telt? grin

jeg har helport stetind to, digg med en, kos med to, innertelt og overtelt og blir veeeldig lite, superenkelt å sette opp og godt med plass om det bare er deg, så kan man akkurat sitte oppreist inne i det, eller jeg kan hvertfall..

 
Annonse
Annonse
Annonse