Telemarkbinding på gamle alpinski?

Har et par gamle alpinski m/ bindinger (Rossignol CS5) og et par gamle telemarkski m/ chilibindinger + 20mm plate som ikke blir brukt. (har kjøpt nye telemarkski) De gamle alpinskia er bedre enn de gamle telemarkskia, som er fra den tiden da telemarkski var lengre og smalere enn alpinskia. Så jeg lurte på om det lot seg gjøre å fytte chilibindingene og platene over på alpinskia uten store problem? Da hadde jeg hatt et helt OK par nummer to til dager med lite snø osv..
Noen som har erfaring med dette? Tips og triks motas med takk!!

Skru av alpbind, plugg igjen hull, monter.
Lett som en plett

Kjørte i to år på et par bælstygge Elanski med rivabindinger og 12mm plater. Funka som snekkern, det! Det eneste du må passe på, er at en del gamle alpinski er ganske tynne på midten, så pass på at ikke skruene som fulgte med bindingene er for lange.

Takk for svar så langt...
Her kommer et par spørsmål som har dukket opp underveis...
1: Hva brukes til å plugge igjen hullene etter de gamle bindingene? er dette nødvendig?
2: Når de nye skruene skal inn, er det lurt å borre noen hull først?

dette må du gjøre for å unngå at det trekker vann og diverse ned i skiens kjerne. Du bruker plastplugger/lim. Bor hull først, du får kjøpt spesialbor på sportsbutikker til en snau femtilapp. Men det beste er sikkert å levere de inn til en sportsbutikk, pleier ikke å være altfor dyrt.

ja du MÅ borre hull først.

De første "telemarkskia" jeg hadde var noen gamle atomic alalåmski som jeg mortert Riva 3 bindinger på. Dritfett hvis skia er litt korte, da kan du ha mye gøy! Bare få noen på en sportsbutikk til å montere de på for deg. De fikser alt med gamle høl og slikt. Trur ikke de skal ha noe særlig for det. Trur jeg nesten fikk det gratis. Bare finn noen som skjønner tanken din bak å sette telmarkbindinger på slalåmski. Noen vil sikkert synes det er idiotisk... Men kjør på!

 
Annonse
Annonse
Annonse