Større innerstøvler...??!

Noen som har forslag, hvis det er mulig, å få "blokket" ut innerstøvlene i et par telemarksko, T1!? Kjøpte noen sent ifjor,ved påsketider, og de viser seg å kanskje være i minste laget.

Når du sier påsketider ifjor....mener du sist sesong eller mener du faktisk sist år? Hvis du mener dette året vil støvlene utvide seg noe ved bruk. Mener du det du faktisk sier...noe jeg selvfølgelig tror du mener er løsningen noe vanskeligere. De fleste skomakere mener at det er vanskelig/umulig å blokke ut noe som ikke er av lær. Dette betyr altså at innerstøvler som er innkjørt ikke kan gjøres større. Det er alltids plass nok i skallet, men en innerstøvel har ett begrenset.Konklusjon: Har du kjøpt for små sko, kjøp nye!

Bruk de som tøfler hjemme, så utvider de seg nok.

Tiltak med stigende prisnivå. 1) Hvis du ikke allerede har gjort det: Bruk støvlene i bakken med kun en veldig tynn strømpe, åpne spennene når du tar heis. 2) Ta ut innerstøvel og stå i skallet. Hvis det er trangt, er de nok for små. Har du 1-2cm er det perfekt. Vær obs på at skall har kun hele nummer, mens innerstøvel også har halve. La mamma sy om innerstøvel for mer plass 3) Thermo innerstøvel som du varmer i ovn og støper etter foten. Se f.eks www.telemark-pyrenees.com for kjøp og www.telemarktips.com for tips 4) Siden du er så godt i gang, kjøp også støpte skosåler. 5) Nye støvler

Støpte såler i telis, Funker det?
Mine støpte såler er stive og egner seg ikke i telisstøvler. (Conformable)
Finnes det myke såler som er formet etter foten?

Har nye X-wave 9.0 og vil fotforme disse. Hvordan bør innerskoen varmes?

varm x-wave skonå i en butikk som har en ovn fra salomon e.l.!! ikje bruk hårføneren te mor f.eks!!

Du kan jo prøve å blokke ut skallet der det er trangt så får innerstøvelen mere plass å utvide seg på. Logisk? Ja!
Og det funket bra på mine sko.

-

Har et par nesten ubrukte innerstøvler til Scarpa Denali XT til salgs. Disse passer iallefall godt i Scarpa T-1 Race (har prøvd). Str UK 8,5; US 9,5

Innerstøvlene er str. 7, skulle nok hatt str. 7,5. Holder på med å eksprementere litt, men usikker på om det blir noe større. Noen som vet om kan ta "løsne" litt på stoffet som er satt på over risten, kanskje forflytte den litt,slik at det blir bedre plass??
Takk for rådene

G-fit innerstøvlane frå garmont er ein god del tynnare enn dei vanlege innerstøvlane frå scarpa og kan kanskje funke hvis det er vidda/høgda over vrista som er problemet. Kjipt eksperiment (~900kr) hvis
det ikkje funkar...

Heisann,kanskje vi skulle byttet,jeg har crispi støvel som er litt brei over risten.Kommer jo så klart ann på hvor mange av disse fåreslåtte exprimentene du har prøvd......for da tror jeg jeg trekker meg,men har du sko rundt 41-42 så er muligheten der.

Hadde samme problemet som deg i begynnelsen av forrige sesong. Jeg bestilte nye inner støvler fra telemark-pyrenees i fjor. Disse er lettere og tynnere og mer behagelig og skoen sitter nå som støpt uten å mose tær og få kramper overalt. Disse "stekes" i ovnen hjemme (oppskrift: sjekk telemarktips.com) også føles det som om du har fått en helt ny sko. Thermo anbefales på det varmeste !

 
Annonse
Annonse
Annonse